Sosyal Medya

Güncel

PKK: Çınar saldırısı Van'ın misillemesi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde haftabaşında 1'i polis, 5'si sivil altı kişinin hayatını kaybettiği, emniyet müdürlüğü binasını hedef alan saldırıyı PKK'nın silahlı gücü HPG üstlendi.



PKK açıklamasında, saldırının güvenlik güçlerini hedef aldığı, 'sivil kayıplar' nedeniyle 'üzüntü duyulduğu' belirtildi, başsağlığı dilendi.

Fırat Haber Ajansı ANF'de cumartesi günü yayınlanan açıklamada, Çınar saldırısının Van'da 12 PKK'lının öldürülmesine misilleme olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

HPG, Çınar saldırısının esas olarak emniyet güçlerini hedef aldığı, ancak emniyet ile polis lojmanlarının aynı binada olması nedeniyle sivillerin hayatını kaybettiğini öne sürdü.

'Üzgünüz, başsağlığı dileriz'

Saldırıda sivillerin ölümü nedeniyle 'üzüntü duyulduğu' vurgulanan HPG açıklamasında, ''Bu eylemde de hedef güvenlik kuvvetleridir. Herhangi bir biçimde sivillerin zarar görmemesine özen gösterilmiştir. Ancak buna rağmen bu eylem nedeniyle sivil insanlarımızın yaşamını yitirmiş olmasından dolayı üzüntümüzü vurgulamak istiyor, yaşamını yitiren sivil insanlarımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz" ifadesine yer verildi.

Çınar'daki saldırıda, polis eşi Esra Köse Başaran; polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi ile 5 aylık kızı Mevlüde İrem Çiftçi hayatlarını kaybetmişlerdi.

Saldırı sırasında çevrede bulunan bir ev çökmüş, olayda baba Lokman Açıkgöz ile bir yaşındaki Ecrin ile 5 yaşındaki Sadık Efe adındaki iki çocuğu hayatlarını kaybetmişlerdi.

HPG: Van komplo ve ihanet

HPG geçen haftasonu Van'da yaşanan olayla ilgili açıklamasında '12 PKK'lının komplo ve ihanet yöntemiyle infaz edildiğini' duyurmuştu.

Van Valiliği, "polisin takibindeki 12 PKK'lının alınan ihbarlar neticesinde gerçekleştirilen operasyonla öldürüldüğünü' açıklamıştı.

Van Baro BaÅŸkanıMurat Timur ise, kimlik tespiti sonrası yaptığı açıklamada, ölenlerin çoÄŸunun baÅŸ bölgesinde kurÅŸun izi olduÄŸunu söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.