Sosyal Medya

Güncel

Ertuğrul Kürkçü terör eylemlerine silahlı tartışma dedi

Halkların Demokratik Kongresi Eşsözcüsü Ertuğrul Kürkçü, Güneydoğu'da yaşananların silahlı biçimlere bürünen bir tartışma olduğunu söyledi.



Kızıldere olaylarında samanlıkta saklanarak solculuk kariyeri yapan ErtuÄŸrul Kürkçü teröristlerin hendek kazmasını ve terör eylemi gerçekleÅŸtirmesini 'silahlı tartışma' olarak niteledi.

HDK konferansında kürsüye eÅŸsözcüler ErtuÄŸrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel çıktı. Konferansın gelecek hafta yapılacak HDP Kurultayı öncesinde özeleÅŸtiri yapmak ve öneriler getirmek amacı taşıdığını kaydeden Kürkçü şöyle konuÅŸtu:

YENÄ° BÄ°R CUMHURÄ°YET KURULACAK

“Türkiye ve bölgemiz büyük bir kaosun, felaketin eÅŸiÄŸindedir. Ama baÅŸka bir yerden bakınca, bütün bu kaos sonsuz özgürlük imkânlarıyla birlikte gelmektedir. EÅŸitsizlik, sömürü ve haksızlık ortadan kalkıncaya kadar çatışma ve savaÅŸlarla bir arada yaÅŸamaya neredeyse mahkûmuz. Türkiye, ya Tayyip ErdoÄŸan ve onun önderliÄŸindeki devletin faÅŸist diktatörlüğü evrilmesinde yol alacak ya da halkların özgürlük mücadelesi, Türkiye Cumhuriyeti’ni özgürlükçü, özyönetimci yeni bir cumhuriyet olarak yeniden kuracak.

SÄ°LAHLI BÄ°R TARTIÅžMA BU

Kürtlerin özgürlük mücadelesi Türkiye halklarına özgürlükçü, özyönetimci bir yeni demokrasi teklif etmekte, Türkiye’nin diktatöryal rejimi de, tank ve top atışıyla bu teklifi geri çevirmektedir. Özgürlük mücadelesi, bu tank ve top atışlarına özyönetim savunmasıyla karşılık vermektedir. Ortada sürüp giden sadece bir savaÅŸ deÄŸil, silahlı biçimlere bürünen bir tartışmadır.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.