Sosyal Medya

Dünya

Rusya'dan gevÅŸeme sinyali!

Rusya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırımlarında "gevşeme ve istisnalar olabileceği" yolundaki haber, Başbakan Medvedev'in sözcüsü Natalya Timakova tarafından da "açık kapı bırkana bir yorumla" gündeme getirildi.



Timakova, "Gerekli görülmesi durumunda hükümet, Rusya Devlet BaÅŸkanı'nın kararnamesine baÄŸlı olarak özel ekonomik önlemlerin uygulanmayacağı ÅŸirketleri belirleyecek. Kararı, bizzat baÅŸbakan alacak" dedi.

Bu sözlerle Timakova, "istisnalar olabileceÄŸi" mesajını verdi. DiÄŸer yandan Natalya Timakova, "Rusya Bakanlar Kurulu, Türkiye'ye uygulanan yaptırımlarda herhangi bir deÄŸiÅŸiklik yapmayacak" dedi. Timakova'nın bu sözleri, yaptırımlarla ilgili genel bir revizuon beklkenmemesi, sadece sınırlı istisnalar olabilevceÄŸi ÅŸeklinde yorumlandı.

Sputnik News'in haberine göre, Türkiye'ye yönelik özel ekonomik önlemlerin devlet baÅŸkanı tarafından verilen talimatlarla yürürlüğe koyulduÄŸunu hatırlatan Timakova, bu talimatların uygulanma sürecini sürekli olarak takip ettiklerinin de altını çizdi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.