Sosyal Medya

Güncel

Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu'na: Böylesi siyasete lanet olsun

Adalet Bakanı Bozdağ, CHP Kurultayı'nda Cumhurbaşkanı'na eleştiriler sıralayan Kılıçdaroğlu'nun ifadelerine sert tepki gösterdi; "Biz bunu bir düşünce değil, ahlâksızlık olarak görüyoruz" dedi. Bozdağ, "Böylesi siyasete lanet olsun'' diye konuştu.



Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun CHP Kurultayı'nda, CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'a "diktatör bozuntusu" demesiyle ilgili Yozgat'ta konuÅŸtu.

BaÅŸkalarına hakaret ederek siyaset yapanları kınadıklarını belirten BozdaÄŸ, ''KılıçdaroÄŸlu zannediyorum ki kendi vasfını tarif etmiÅŸtir. Türkiye’de siyasetin nasıl bir ahlâk, edep, toplumun deÄŸerleri bakımından seviye kaybı içinde olduÄŸunu göstermektedir. Bir ana muhalefet partisi liderinin konuÅŸacağı bir üslûp böyle olabilir mi? Nezaket ve görgü kuralları, devlet terbiyesi, siyasi ahlâk, bu toplumun ahlâk yapısı böylesi bir konuÅŸmaya hak verebilir mi? Türkiye’nin neresinde herhangi bir kiÅŸinin bu ülkenin saygın CumhurbaÅŸkanı'na 'diktatör bozuntusu' hakareti haklı görülebilir. Böyle bir ÅŸey olabilir mi? Bu ülkede diktatör olmadığını Sayın KılıçdaroÄŸlu ve onun gibi düşünenlerin varlığı çok açık ve net gösteriyor'' dedi.

"Çok büyük bir terbiyesizlik"

Bozdağ, Türkiye'nin demokrasinin en iyi işlediği ülkelerden birisi olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

''Bu ülkede diktatörlük olmuÅŸ olsa Sayın KılıçdaroÄŸlu bu söylediÄŸi sözün bırak aynısını söylemeyi, böyle bir sözü söyleyip söylememeyi kalbine, aklına dahi getirebilir mi? Türkiye’nin demokrat bir ülke olduÄŸunu, Sayın CumhurbaÅŸkanımızın demokrat bir kiÅŸiliÄŸe sahip olduÄŸunu en iyi ÅŸekilde bu millet görmekte, bilmekte ve her seçimde ona ve onun istikamet verdiÄŸi siyasete büyük destekler ortaya koymaktadır. Maalesef çok büyük bir saygısızlıkla, çok büyük bir ahlaksızlıkla, çok büyük bir terbiyesizlikle Sayın CumhurbaÅŸkanımız karşı karşıyadır. Bu millet böylesi bir ahlâk, terbiye, edep, kaybı içerisinde olan liderleri hak etmediÄŸi gibi böylesi bir siyaseti de hak etmemektedir.''

"Türkiye demokrasi ülkesi, özgürlükler ülkesi"

Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy verenlerin de Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun üslûbunu tasvip etmeyeceÄŸine inandığını söyleyen BozdaÄŸ, şöyle devam etti:

"Böylesi bir seviye, edep, ahlâk kaybı içerisinde olan yaklaşımı kimse onaylayabilir mi? Maalesef bir kongrede böylesi bir konuÅŸmayı ana muhalefet partisinin lideri yapabiliyor. Ondan sonra da kalkıyorlar CumhurbaÅŸkanımızı eleÅŸtiriyorlar. ‘Şöyle söylüyor, böyle söylüyor, ÅŸunu yapıyor, bunu yapmıyor’ diye. Åžimdi söylenen ÅŸeylere bakın. Bunun karşısında herkesin tepki koyması, bu ahlâksızlığa, bu edepsizliÄŸe, bu terbiyesizliÄŸe herkesin kendince bir cevap vermesi doÄŸru olandır. Böyle bir ÅŸey olamaz. Türkiye demokrasi ülkesi, özgürlükler ülkesi. Herkes eleÅŸtirisini özgürce yapacak. Ama eleÅŸtiri yapmak, hakaret etmek, küfretmek hakkını hiç kimseye vermez."

"Küfürleri İngilizce'ye çevirerek ilettim"

BozdaÄŸ, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’a dönük büyük bir karalama kampanyası sürdürüldüğünü savunarak, "TCK’nın 299. maddesi CumhurbaÅŸkanımıza hakaret suçunu düzenlemektedir. Bir yandan Avrupa’daki bazı yerlere gidip lobiler yapmak suretiyle öte yandan da baÅŸka takım usûllerle ülkenin aleyhine çalışan büyük bir kampanya yürütülmektedir" dedi.

Ãœlkeye gelen ziyaretçilere 299. madde kapsamında soruÅŸturulan ve kovuÅŸturulan sözlerle ilgili örnekler verdiÄŸini anlatan BozdaÄŸ, "Åžimdi, 'siz kendi ülkenizde CumhurbaÅŸkanınıza veya devlet baÅŸkanınıza veya ülkenizin baÅŸkanına sinkaflı küfürler yapılmasını onaylar mısınız?’ diye sordum. Yapılan küfürleri Ä°ngilizce'ye çevirerek kendilerine takdim ettim. ‘Böyle ÅŸeyler sizin ülkenizde oluyor mu’ dedim. Yüzleri kızardı'' diye konuÅŸtu.

''Sayın Kılıçdaroğlu kendi seviyesizliğini ortaya koymuştur''

Küfretmenin düşünceyle bağdaşmadığını vurgulayan Bozdağ, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Hakaret etmek düşünce özgürlüğü müdür? Biz böyle bir düşünceye sonuna kadar karşıyız. Biz bunu bir düşünce değil, ahlâksızlık olarak görüyoruz, her türlü ahlâksızlığın karşısında ahlâkın temsilcisi olmaya özen göstereceğiz. Bunlar ağır eleştiri değil, resmen hakaret, resmen küfürdür. Bunu bu toplumun hukuku himaye etmediği gibi bu toplumun sahip olduğu değerler silsilesi de bu toplumun sahip olduğu ahlâk da genel ahlâk anlayışı da himaye etmemektedir. Sayın Kılıçdaroğlu kendi seviyesizliğini, kendi edep, terbiye ve ahlâktan yoksunluğunu bu açıklaması ile bir kez daha ortaya koymuştur. O açıklamaya söylenecek çok söz var, çok ifade var ama bizim ahlâkımız, bizim edebimiz, bizim aldığımız terbiye o seviyeye inmemize izin vermemektedir. Ancak milletimiz onların seviyesini ben eminim ki bundan sonra daha da alçaltmaya devam edecektir. Tekrar bu açıklamaları şiddetle ve nefretle kınıyorum. Böylesi siyasete lanet olsun diyorum.''

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan için "diktatör bozuntusu" deyince, kurultaya giden AK Parti'liler salonu terk etmişti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.