Sosyal Medya

Dünya

Çavuşoğlu İtalya'yı uyardı: size gelirler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İtalya'nın Suriyeli sığınmacılara yapılacak AB yardımına karşı çıkmasını eleştirdi.



Ajanslarda yer alan habere göre: DışiÅŸleri Bakanı ÇavuÅŸoÄŸlu, Ä°talya'nın Suriyeli sığınmacılara yapılacak AB yardımına karşı çıkmasını "Türkiye ile iÅŸbirliÄŸi yapmazsanız, o insanlar size gelecek zamanla" diyerek eleÅŸtirdi.

 

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Ä°talya'nın Suriyeli sığınmacılara yapılacak AB yardımına karşı çıkmasını eleÅŸtirdi. "Burada yaÅŸayan insanlara yardım elinizi uzatmazsanız, Türkiye ile iÅŸbirliÄŸi yapmazsanız, o insanlar size gelecek zamanla" dedi.

SavaÅŸtan kaçan insanlara ellerinden gelen imkânı sunmaya çalıştıklarını belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, uluslararası toplumun kamplar nedeniyle Türkiye'yi takdir ettiklerini hatırlattı ancak bunun yeterli olmadığını, maddi destekte de bulunmaları gerektiÄŸini söyledi:

"KAPI KAPI DOLAŞIP PARA DİLENMEYECEĞİZ"

"Uluslararası camia kampların ÅŸartları dâhil yaptığımız destek ve saÄŸladığımız imkânları takdirle karşılıyor ama takdirle karşılamak yetmez. Eskiden, borç alan ülke olduÄŸumuz günlerdeki gibi kapı kapı dolaşıp para dilenmeyiz, dilenmeyeceÄŸiz de. Bunu herkes biliyor. Buradaki Suriyeli ve Iraklıların neye ihtiyacı olduÄŸunu herkes biliyor, Türkiye'nin saÄŸladığı imkânları da biliyor ama yardım etmekte çekimser davranıyor. Burada yaÅŸayan insanlara gelip yardım elinizi uzatmazsanız, Türkiye ile iÅŸ birliÄŸi yapmazsanız o insanlar size gelecek zamanla. AB'nin bugün daha fazla duyarlı olmasının sebebi de bu. Maalesef bu. Söylemek durumundayım. Hukukun, demokrasinin evi olan AB'nin insan hakları konusunda sadece bir ucu kendisine dokunduÄŸu zaman reaksiyon göstermemesi gerekiyor."

"AB'NİN KENDİ İÇ MESELESİ"

ÇavuÅŸoÄŸlu, eÄŸitim çağındaki 620 bin çocuktan yaklaşık 300 binine eÄŸitim saÄŸladıklarını ifade etti. AB'den gelecek fonların eÄŸitim ve saÄŸlığa harcanması gerektiÄŸinin altını çizen ÇavuÅŸoÄŸlu, uluslararası örgütleri daha duyarlı olmaya ve eÄŸitim konusundaki açığın kapatılması için seferberlik ilan etmeye çağırdı. Avrupa BirliÄŸi'nin Suriyeli sığınmacılar için kullanılmak üzere Türkiye'ye aktaracağı 3 milyar euro desteÄŸe Ä°talya'nın muhalefet etmesiyle ilgili bir soru üzerine Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, bunun AB'nin kendi iç mesesi olduÄŸunu söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.