Sosyal Medya

YaÅŸam

Ä°stanbullular dikkat! Kar erken geliyor

İstanbul için hava durumu tahminlerini değiştiren Meteoroloji erken kar uyarısı yaptı. Tahminlerine göre yarın gece kar yağışı bastıracak.



Pazartesi günü beklenen kar yağışıİstanbul'a erken geliyor. Meteoroloji en son hava durumu tahminlerine göre Ä°stanbul bu geceden itibaren kar yağışının etkisi altına girecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son deÄŸerlendirmelerine göre yurdun hafta sonu Orta Akdeniz üzerinden gelecek yağışlı sistem ile bu sisteme ilave olarak pazar günü Balkanlar üzerinden gelecek soÄŸuk havanın etkisine girmesi bekleniyor. Ä°stanbul'da pazar günü yoÄŸun bir ÅŸekilde yaÄŸan yaÄŸmur gece saatlerinden sonra yoÄŸun kar yağışına dönüşecek.

Ä°STANBUL HAVA DURUMU YARIN

Ä°stanbul'da yarın 17 Ocak Pazar günü gündüz saatlerinde kuvvetli saÄŸanak yağış görülecek. Yağışın, gece saatlerinden itibaren batıdan baÅŸlayarak karla karışık yaÄŸmur ve kar yağışına dönüşmesi, aralıklarla salı akÅŸamına kadar iç ve yüksek kesimleri baÅŸta olmak üzere yerel olarak etkili olacağı tahmin edildi. Bu hafta sonu Ä°stanbul’da 15 dereceye kadar yükselecek hava sıcaklığının pazartesi günü hissedilir derecede azalarak sıfır dereceye kadar düşmesi bekleniyor. 

Türkiye’de beklenen kuvvetli saÄŸanak yağış ve kar yağışları, kuvvetli ve fırtına ÅŸeklinde esecek rüzgarlar ve ani sıcaklık düşüşleriyle birlikte meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, sel, su baskını, heyelan, soba zehirlenmeleri, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Hava sıcaklıklarının, hafta sonu ülke genelinde artacağı, hafta başından itibaren batı kesimlerden başlayarak yurdun iç, batı ve kuzey kesimlerinde hissedilir derecede (10-15 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

HAVA DURUMU TAHMÄ°NLERÄ° 17 OCAK 2016 PAZAR

Ãœlkenin batı kesimlerinde görülmesi beklenen yağışların Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli (21-50 mm) Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya’da çok kuvvetli ve yer yer ÅŸiddetli (51-100 mm) yaÄŸmur ve saÄŸanak ÅŸeklinde olacağı tahmin ediliyor. Pazar günü öğle saatlerinden itibaren Trakya'nın batısında baÅŸlaması beklenen karlar karışık yaÄŸmur ve kar yağışlarının gece saatlerinde Marmara bölge geneline yayılacağı ve yoÄŸun bir ÅŸekilde devam edeceÄŸi tahmin ediliyor. Rüzgarın güneyli yönlerden batı, iç ve kuzey kesimlerde kuvvetli ve yer yer fırtına ÅŸeklinde (50-90 km/sa) esmesi bekleniyor. 

HAVA DURUMU TAHMÄ°NLERÄ° 18 OCAK 2016 PAZARTESÄ° 

Ãœlkenin büyük bir bölümünde görülecek yağışların Orta ve DoÄŸu Akdeniz’de kuvvetli saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağış, Marmara'nın güney ve doÄŸusu ile zamanla İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz’in batısı ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında kuvvetli ve yer yer yoÄŸun kar yağışı ÅŸeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden, güneybatı ve iç kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına ÅŸeklinde eseceÄŸi tahmin ediliyor.

HAVA DURUMU TAHMÄ°NLERÄ° 19 OCAK 2016 SALI

Kıyı Ege ve Marmara'nın batısı dışında ülke genelinin yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Yağışların DoÄŸu Karadeniz ve Akdeniz kıyı kesimleri ile GüneydoÄŸu Anadolu bölgesinde yaÄŸmur diÄŸer yerlerde kar ÅŸeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

METEOROLOJİ'DEN ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; yurdun batı kesimlerinde kuvvetli, çok kuvvetli ve yer yer ÅŸiddetli yağışların beklendiÄŸini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada yurdun batı kesimlerinde baÅŸlayan yağışların Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de etkisini arttıracağı belirtilerek su baskını, sel ve ulaşımda aksamalar gibi oluÅŸması muhtemel risklere karşı uyarı yapıldı. Meteoroloji'nin açıklaması şöyle: "Yurdumuzun batı kesimlerinde baÅŸlayan ve Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de zamanla etkisini arttıracak olan yağışların; Edirne, Kırklareli,Kocaeli, Bilecik, UÅŸak, Denizli, Kütahya çevreleri ile Isparta ve Burdur'un kuzeyinde kuvvetli, Kıyı Ege (Ä°zmir, Manisa, Aydın, MuÄŸla) ile Ä°stanbul, Bursa, Yalova, Çanakkale, TekirdaÄŸ, Balıkesir ve Antalya çevreleri ile Isparta ve Burdur'un güney kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer ÅŸiddetli olması beklendiÄŸinden yaÅŸanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.