Sosyal Medya

Güncel

BM uyardı:Şehirlerde gıda yetiştirme alanları şart

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nun, Berlin’de düzenlediği forumda 'şehir planlamaları yapılırken gıda ve beslemenin kalkınmaya eklemlenmesi gerekir' denildi.



Berlin'de düzenlenen Küresel Gıda ve Tarım Forumu’nda gıda güvenliÄŸi ve beslenmenin, ÅŸehir planlaması ve kalkınmaya eklemlenmek zorunda olduÄŸu bildirildi.

Forum’da konuÅŸan FAO DoÄŸal Kaynaklardan Sorumlu Genel Direktör Yardımcısı Maria Helena Semedo, “Dünyada büyüyen nüfusunun saÄŸlıklı beslenmesi için kırsaldaki üreticiyle ÅŸehir pazarları arasındaki iliÅŸkinin güçlenmesi, gıda sistemlerinin ise israfı en aza indirerek kapsayıcı ve çevreci olması gerekiyor” dedi.

KonuÅŸmasında birçok ÅŸehirde herkese yetecek gıdanın düzenli olarak eriÅŸimde bulunmadığı uyarısında bulunan Maria Helena Semedo, “Bu durum ÅŸehirlerde yaÅŸayan aç insan oranının giderek artmasına yol açacak” ifadelerini kullandı.

FAO’nun belirlemelerine göre bugün dünya nüfusunun yüzde 50’den fazlası ÅŸehirlerde yaşıyor ve bu oranın geliÅŸmekte olan ülkelerde 2050’de yüzde 70’e çıkması bekleniyor.

Fırtınalar, seller ve diğer aşırı hava koşulları gibi iklim değişikliğinin artan etkileri şehirde yaşayan insanlar, özellikle de yoksul ve gıdaya erişimi olmayan kesimler için ciddi bir tehdit oluşturuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.