Sosyal Medya

Güncel

Ankara Tahran hattı 'ısınacak'

İran ile Türkiye arasında üst düzey temasların yakın zamanda başlayacağı öğrenildi.



Ãœst düzey bir yetkiliden edinilen bilgiye göre, önümüzdeki haftalarda Ä°ran DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan Türkiye'ye gelecek.

Görüşmede siyasi istiÅŸarelerin yanı sıra geçtiÄŸimiz yıl AÄŸustos ayında Türkiye'ye gerçekleÅŸtirmeyi planladığı ziyaretini ertelemek durumunda kalan Iran DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Cevad Zarifin önümüzdeki günlerde yapılması planlanan ziyaretinin de programlanması öngörülüyor. 

Arabulucu olmayız mesajı 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın geçen Nisan ayında Tahran'a yaptığı ziyaretin Yemenkrizinin çok sıcak olduÄŸu bir dönemde gerçekleÅŸtiÄŸini hatırlatan yetkili, "Sonraki süreçte Türkiye iç gündeme odaklandı. Seçim sonrası hükümet kurulamaması ve ardından seçimlerin tekrarlanması nedeniyle Türkiye ile Iran arasında üst düzey temas trafiÄŸinde bir duraklama dönemine girildi. Yeni hükümet kuruldu, önümüz-deki dönemde Ä°ran ve Türkiye arasındaki ziyaretlerin sadece diplomatik alanda deÄŸil, ekonomi ve enerji gibi konularda da artması bekleniyor" dedi.

 Yetkili, Ä°ran ve Suudi Arabistan arasındaki gerilime iliÅŸkin de ÅŸunları söyledi; Türkiye, Iran ve Suudi Arabistan arasındaki gerilimin düşmesinden yana. Bu konuda memnuniyetle üzerimize düşeni yaparız. Ancak böyle bir ortamda bizden istenmedikçe bizim de devreye girmemizin söz konusu olduÄŸunu söyleyemeyiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.