Sosyal Medya

Güncel

Şimdi hangi CHP'ye inanacağız?

Terör destekçisi akademisyenlerle ilgili CHP'de parti adına konuştuğunu söyleyen dört farklı isimden dört farklı açıklama gelince ortaya trajikomik bir tablo çıktı. Ortaya çıkan soru ise şöyle oldu: Millet hangi CHP'ye inanacak?



CHP devleti katliam yapmakla suçlayan PKK terörünü ise yok sayan bildiriye imza atan akademisyen bildirisine destek verip vermeme konusunda akılalmaz bir çelişki içerisine girdi. 2 gün içerisinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu dahil 4 farklı ismin 4 farklı açıklama yaptığı bildiri ile ilgili ortaya çıkan tablo aşağıdaki gibi oldu.

"CHP olarak devleti katil ilan eden bildiriyi;
1- DESTEKLÄ°YORUZ 
2- DESTEKLEMÄ°YORUZ 
3- DESTEKLÄ°YORUZ 
4- DESTEKLÄ°YORUZ!"

SEZGÄ°N TANRIKULU: BÄ°LDÄ°RÄ°NÄ°N ARKASINDAYIZ

Kimse özgür düşüncenin, bilimin odağı olan akademisyenlerden biat beklememelidir. Erdoğan akademisyenleri kendisine biat eden yandaşları zannediyor herhalde.Bu akademisyenler ve aydınlar barış talep etmişlerdir, silaha ve çatışmalara son verilmesini istemişlerdir, biz bu çağrının yanındayız

HALUK KOÇ: BİLDİRİNİN ARKASINDA DEĞİLİZ!

Şiddet içermeyen, terörü teşvik etmeyen görüşler demokrasilerde ifade edilebilir. Ancak bu değerlendirmemi o bildirinin içeriğinden bağımsız olarak yapıyorum. İçeriği konusunda bizim de eleştirilerimiz var. Devlet güvenlik için terörle mücadelede her şeyi yapacaktır. Parti olarak bu bildirinin arkasında değiliz. Ben bu partinin sözcüsüyüm.

GÜRSEL TEKİN: CHP OLARAK ONLARA DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Barış İçin Akademisyenler grubunun bildirisine imza atan bin 128 akademisyen üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamayı emir telakki eden yargının ve bazı üniversite yönetimlerinin harekete geçmesi Türkiye demokrasisine yeni bir leke düşürdü. Bugün sabah itibariyle Cumhurbaşkanı'nın verdiği talimatla açılan soruşturmayla çok sayıda akademisyen gözaltına alındı ve görevden uzaklaştırmalar başladı. CHP Parti Meclisi olarak yalnızca anti demokratik rejimlerde görülen özgürlüğü hedef alan bu operasyonları hukuksuz buluyoruz. Onlara destek olmaya devam edeceğiz.

KILIÇDAROĞLU: O AKADEMİSYENLERE SAYGI DUYUYORUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sayıları 1200'ü geçen söz konusu akademisyenlerin düşüncelerinin görüşülebilir olduğunu belirterek, "siyasetçiler olarak akademisyenlere saygı duyuyoruz" dedi.

Kaynak: http://www.hurhaber.com/

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.