Sosyal Medya

EÄŸitim

Muhtemel ihraçlara tedbir! YÖK'ten üniversitelere bin kişilik ek kadro

YÖK Başkanı Prof. Yekta Saraç, bu yıl üniversitelere ayrılan 4 bin akademik kadroya bin kişinin daha eklendiğini açıkladı.



Barış için bildiri yayınlayan 1128 akademisyene yönelik baÅŸlatılan gözaltı ve soruÅŸturmalar devam ederken Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) BaÅŸkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bu yıl üniversitelere tahsis edilen 4 bin akademik kadronun bin daha artırılarak 5 bine çıkarıldığını açıkladı.

Saraç, bu açıklamayı Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştükten sonra Twitter hesabından yaptı.

 Saraç, üniversitelerdeki kadrolara iliÅŸkin paylaşımda bulunarak, "Ãœniversitelerimiz ve akademisyen adaylarımıza güzel bir haberimiz var. BilindiÄŸi üzere 2016 yılı için üniversitelerimize bir önceki yıl olduÄŸu gibi 4 bin akademik kadro tahsis edilmiÅŸti. Hükümetimize yapmış olduÄŸumuz teklif ve görüşmelerimiz neticesinde bu sayı bin daha artırılarak 5 bine çıkarılmıştır" açıklamasını yaptı.

4 bin kadronun dağıtımında önceki yıllarda uygulanan usulün takip edileceÄŸini belirten Saraç, ilk defa ilave verilen bin kadro için yükseköğretimin önceliklerine göre alan esaslı bir planlama yapılacağını ifade etti.

Saraç, "Ayrıca, son dönemlerde 'Yeni YÖK' tarafından baÅŸlatılan üniversitelerin ihtisaslaÅŸması çerçevesinde bu imkan da deÄŸerlendirilecektir. Bu kapsamda yapmış olduÄŸumuz artış teklifini kabul eden baÅŸta Sayın BaÅŸbakanımız ve bütün hükümet erkanına Yükseköğretim Kurulu camiası adına teÅŸekkür ederiz" deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.