Sosyal Medya

Güncel

Arjantin Müslümanları'ndan Türkiye'ye taziye

Arjantin Müslümanları İstanbul'da 10 kişinin ölümüne sebep olan bombalı saldırıyı kınadı ve Türkiye'ye taziye dileklerini iletti



Arjantin İslam Merkezi, İstanbul'da 12 Ocak Salı günü meydana gelen canlı bomba saldırısını, yayınladıkları bir bildiriyle kınayarak olayda hayatını kaybedenler için taziye dileklerinde bulundu.

Arjantin İslam Merkezi, bildiride, dünyada özellikle son birkaç ayda yaşanan saldırılarda çok sayıda Müslüman ve Hristiyan sivilin öldürülmesiyle birlikte yeni bir kaos yaşanacağı endişesini taşıdıklarını belirtti. Metinde, dünya kamuoyunda saldırıları düzenleyenlerin Müslüman oldukları iddiası yüzünden Müslüman algısının yara aldığı da vurgulandı.

Arjantin Müslümanları, saldırıyı yapanların Allah'a ve elçisine karşı geldiklerini de belirtti. Ä°slamiyetin bu tür saldırılara cevaz vermediÄŸi, inanç ilkeleriyle uyuÅŸmadığı da kaydedilen bildiride, Bakara suresinin 190. ayet-i kerimesi de zikredilerek, uyarıda bulunuldu. Ayeti kerimenin meali 'Sizinle savaÅŸanlara karşı Allah yolunda siz de savaşın. Ancak aşırı gitmeyin. Çünkü Allah aşırı gidenleri sevmez.' ÅŸeklinde.  

Öte yandan İspanyol ABC sitesinin haberine göre İspanya'daki Müslümanlar da yayınladıkları tebliğle İstanbul'daki saldırıları kınayarak 'umarız barış tüm dünyaya hakim olur' çağrısında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.