Sosyal Medya

Güncel

Domuz gribi Kıbrıs'a sıçradı

Türkiye'de günlerdir süren domuz gribi vakası bu kez de KKTC'de görüldü.



KKTC Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ömer Gür, bir hastaya domuz gribi teşhisi konulduğunu açıkladı.

Gür, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi yoğun bakım ünitesinde, izole edilen bir bölümde tedavi gören 52 yaşındaki bir kadın hastayla ilgili bildirimin bugün ellerine ulaştığını bildirdi. Gür, devlet hastanelerinde, doktorların bilgi tazelemesi dahil gerekli kitler ve ilaçların sağlanması konusunda gerekli önlemlerin alındığını; grip belirtisi gösteren hastaların telaşlanmadan hastanelere başvurmasını tavsiye ettiklerini söyledi.

"PANÄ°ÄžE GEREK YOK"

Domuz gribi (H1N1) virüsünün de grip türlerinden biri olduğunu kaydeden Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, grip bulguları olanların acil servislere değil polikliniklere başvurmasını istedi. Ömer Gür, hastalara doktorlar tarafından gerekli tedavinin verildiğini kaydederek, kış mevsiminde grip vakalarının arttığının doğru olduğunu; ancak paniğe gerek olmadığını ifade etti.

"DOMUZ GRÄ°BÄ°NÄ°N ARTIK AÅžISI VAR"

Domuz gribinin artık aşısı olduÄŸunu aktaran Gür, "Domuz gribinden ölüm oranı da diÄŸer griplerden farklı ve fazla deÄŸildir." dedi. Hastaların telaÅŸlanmadan doktora baÅŸvurmasını isteyen Gür, gerekirse enfeksiyon uzmanlarının hafta sonu da poliklinikte olacağını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.