Sosyal Medya

Coğrafyamız

Aşiretler Birliği'nden PYD isyanı

Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği'nden Cuğani, Suriye'deki iç savaş sırasında bölgenin PYD ve IŞİD arasında paylaşıldığını kaydetti.



Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Abbud Cuğani, Suriye'deki Kürtlerle uzun yıllar beraber yaşadıklarını belirterek, "Aslında PYD'yi bize musallat eden Kürtlere yıllarca zulmeden Esed'dir" dedi.

Cuğani, yaptığı açıklamada, Fırat ve Dicle arasında yaşayan Suriye halkını PYD, IŞİD ve Esad rejiminin baskısından korumayı amaçladıklarını belirtti.

Haseke, Rakka ve Tel Abyad'da yaÅŸayan halkın yüzde 80'nin Türkmen ve Arap, geri kalanının ise Kürtlerden oluÅŸtuÄŸunu anlatan CuÄŸani, Suriye'deki iç savaÅŸ sırasında bölgenin PYD ve IŞİD arasında paylaşıldığını kaydetti.

Suriye'deki Kürtlerle uzun yıllar birlikte yaşadıklarını vurgulayan Cuğani, şöyle konuştu:

"Bizim derdimiz, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ve YPG'dir. Aslında PYD'yi bize musallat eden Kürtlere yıllarca zulmeden Esed rejimidir çünkü Esed, kendilerine muhalif olan Kürt, Türkmen ve Araplara baskı kurmak için PYD'yi kullanmaya başladı. PYD'nin katliam ve zulümleri anlatmakla bitmez. En az 100 bin Türkmen ve Arap PYD'nin baskısı sonucu evlerini terk etmek zorunda kaldı. Terör örgütü, boşalttığı evlere dışarıdan getirdiği Kürtleri yerleştirerek aslında en büyük soykırımı yapıyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.