Sosyal Medya

YaÅŸam

Aile Olmak belgeseli izleyiciyle buluÅŸuyor

Aile Olmak belgeseli, aile kurumunu ayakta tutmak için mücadele eden annelerin babaların ve çocukların hikayesini ekranlara getirecek.



TRT'nin yeni Belgesel serisi “Aile Olmak” izleyiciyle buluÅŸuyor. Aile Olmak belgeseli, her ÅŸart altında, bütün yıkıcı unsurlara raÄŸmen, aile kurumunu ayakta tutmak için mücadele eden annelerin, babaların ve çocukların hikâyesini ekranlara taşıyor.

ÇÖLÜN BAŞLADIĞI YER

Belgeselin ilk bölümü Moritanya’da “Çölün BaÅŸladığı Yer” ismiyle hazırlandı. Bir Batı Afrika ülkesi olan Moritanya toprakları Türkiye'nin yaklaşık iki katı büyüklüğünde. Ancak tarıma elveriÅŸli arazilerin oranı %1 bile deÄŸil.

DEVASA ÇÖLLER

Ãœlkenin büyük bölümü hiç bir yerleÅŸimin olmadığı devasa çöllerle kaplı. Ve ülkede çöl, giderek büyüyor. Moritanya’da Ä°nsanların hayatta kalabilmeleri suya baÄŸlı. Çölde suya ulaÅŸmak ise oldukça zahmetli.

SUYA ULAŞMAK İÇİN KİLOMETRELERCE YOL

Kırsal bölgelerinde yaşayanlar suya ulaşmak için her gün kilometrelerce yol gitmek zorunda. 40 dereceyi aşan çöl sıcakları tek problem değil. Çölde yolunu kaybetmemek ve 20 litreyi bulan su bidonlarını taşımak gerekiyor.

BÄ°R ANNENÄ°N MÃœCADELESÄ°

Belgeselde eşi uzun süresidir uzaklarda tedavi gören bir Annenin tek başına çöl şartlarında 4 çocuğunun ihtiyaçlarını giderme mücadelesi anlatılıyor. Ümeyme isimli annenin bir evi yok. Akrabalarının verdiği bir barakada yaşıyor. Bu barakada dört çocuğuna ve felçli kayınpederine bakmak zorunda.

HER BÖLÜMDE FARKLI AİLELERİN MÜCADELELERİ

Aile Olmak ilerleyen bölümlerde farklı coğrafyalardan Aile hikâyelerini konu edinmeye devam edecek. Her bir bölümde yeryüzünün farklı bölgelerinde yaşanan birbirinden farklı insan hikâyelerine şahit olacağız.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.