Sosyal Medya

Güncel

Birlikte olay yerine gidecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, salı günü Sultanahmet'te canlı bomba saldırısının olduğu meydanı ziyaret edecek. Erdoğan ve Davutoğlu cuma namazını da Sultanahmet Camii'nde kılacak.



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, salı günü Sultanahmet'te canlı bomba saldırısının gerçekleştiği meydanı ziyaret edecek. Erdoğan ve Davutoğlu cuma namazını Sultanahmet Camii'nde kılacak. Namazı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldıracak.

Saldırının olduğu salı gününden bu yana meydanda kurbanlar anılıyor. Ziyaretçilerden bazıları olay yerine not bazıları da karanfil bırakıyor.

 

[FotoÄŸraf: AA]
 

 

Ä°stanbul Sultanahmet Meydanı'nda salı günü meydana gelen canlı bomba saldırısında, 10 Alman turist hayatını kaybetmiÅŸti. BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, 1988 doÄŸumlu Nabil Fadlı adlı Suudi Arabistan uyruklu saldırganın, IŞİD baÄŸlantılı olduÄŸunu açıklamıştı. 

DavutoÄŸlu ayrıca, "DEAÅž piyon, taÅŸeron bir örgüt. Bu örgütü kullanan arkadaki gerçek aktörler kimlerse ortaya çıkarılmaları için çaba içindeyiz" demiÅŸti. BaÅŸbakan'ın ifadeleri şöyleydi:

"Saldırganın Türkiye'ye giriÅŸ yolu, bütün kontakları, arka plandaki iliÅŸkileri konusunda aldığım bilgiler, bu meselenin görünür yüzünün dışında bazı önemli unsurlar ve perde arkası etkin aktörler olabileceÄŸi kanaatimizi pekiÅŸtirdi. Evet, saldırganın DEAÅž baÄŸlantısı tespit edildi. Ancak artık DEAÅž öyle bir örgüt ki bir piyon ve bazen de kamufle edilebilecek bazı eylemlerin rahatlıkla kullanılmasını saÄŸlayan bir ara örgüt, bir taÅŸeron. Ankara’da, Suruç’ta haince saldıran bu terör örgütü için etkili adımları atmak ve bu terör örgütünü kullanan arkadaki gerçek aktörler kimlerse onların ortaya çıkarılması için de yoÄŸun bir çaba içindeyiz. Bu bir taÅŸeron örgüt ama o taÅŸeron örgütü eÄŸer birileri kullanmak istiyorsa ki bunun emarelerini çok gördük, sadece bu taÅŸeron örgütü deÄŸil, bu taÅŸeron örgütü kullanma hevesine ve amacına dönük çalışma yapan kim varsa hepsine dönük olarak da gerekli her türlü tedbiri alma konusunda Türkiye'nin kararlılığı açıktır. Bu yönde de tedbirlerimizi alacağız."

DavutoÄŸlu son olarak da, Sultanahmet saldırısının ardından Türk askerinin Suriye ve Irak’taki IŞİD mevzilerini 500'e yakın kara atışıyla hedef aldığını duyurmuÅŸ, 200'e yakın IŞİD mensubunun son 48 saat içinde öldürüldüğünü açıklamıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.