Sosyal Medya

Güncel

"Oluk oluk kan akıtacağız" diyen Sedat Peker'e soruşturma

Suçlamalar arasında, “Tehdit, hakaret, iftira, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” bulunuyor



Suç örgütü lideri Sedat Peker’in, “Barış için Akademisyenler Ä°nisiyatifi” üyesi 1128 akademisyene yönelik söylediÄŸi, “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duÅŸ alacağız” sözleri nedeniyle yapılan ÅŸikâyet üzerine savcılık soruÅŸturma baÅŸlattı.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre; Bildirinin yayınlanmasının ardından Sedat Peker, kendisine ait internet sitesinde, "Sözde Aydınlar Çanlar Ä°lk Önce Sizin İçin Çalacak" baÅŸlıklı bir yazı yazarak, “Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve kanlarınızla duÅŸ alacağız” dedi. 

Peker’in açıklamaları nedeniyle Özgürlükçü Hukukçular DerneÄŸi (ÖHD) üyesi avukatlar Döndü Ceren ÅžimÅŸek, Yunus Yüce ve Halil Ä°brahim Vargün savcılığa baÅŸvurdu. 

Avukatlar, Peker’in açıklamaları nedeniyle hakkında soruÅŸturma açılmasını talep etti. Suçlamalar arasında, “Tehdit, hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aÅŸağılama, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” bulunuyor.
 

Şiddete çağrı var
 

Savcılığa verilen dilekçede, “Şüphelinin kendi internet sayfasında, kendi imzasıyla paylaÅŸmış olduÄŸu yazı ile imzacı akademisyenleri tehdit ettiÄŸi, ÅŸiddet kullanma olasılığı yaratacak biçimde toplumsal barışın (kamu düzeni) bozulması tehlikesini doÄŸurduÄŸu ve Avrupa Ä°nsan Hakları Mahkemesi ölçütlerine göre de ÅŸiddete çaÄŸrı niteliÄŸinde ve bu unsurlarla birlikte kamu düzeni için tehlikeli olabilecek bir ÅŸekilde, halkı birbirine karşı düşmanlığa veya kin beslemeye alenen tahrik eder biçimde olduÄŸu aÅŸikârdır” denildi.
 

Soruşturma başlatıldı
 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Basın Suçları Soruşturma Bürosu, avukatlar tarafından verilen dilekçeyi kabul ederek, soruşturma numarası verdi. Böylece Sedat Peker hakkında resmen soruşturma başlatıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.