Sosyal Medya

Güncel

Halep'te büyük operasyon: İranlı general esir düştü

Dün akşam saatlerinde Halep’in güneyindeki Han Tuman bölgesinde Ahrar’uş Şam ve Nusret Cephesi öncülüğünde başlatılan operasyonda muhalifler İranlı general Mecid Hani’yi esir aldı.



Halep'in güneyinde Rusya'nın Esed rejimine hava desteÄŸi vermesi ile saldırıya geçen Ä°ran destekli rejim güçleri ile Fetih Ordusu öncülüğündeki muhalif güçler arasındaki çatışmalar tüm hızıyla sürüyor. Han Tuman beldesinin batı yakasında Halep – Sarakib yolunun kontrolü için yaÅŸanan çatışmalarda dün akÅŸam saatlerinde muhalifler büyük bir üstünlük saÄŸladı. 
Fetih Ordusu'nun da öncülüğünü de yapan Ahrar'uÅŸ Åžam ve Nusret Cephesi liderliÄŸinde bazı Halep Fetih operasyon odası gruplarının da katılımı ile dün akÅŸam saatlerinde baÅŸlatılan operasyonda muhalifler Ä°ran destekli Åžii örgüt Fatimuyn Tugayı'na mensup oldukları anlaşılan 90 militanı öldürdü. 

Yerel kaynakların çok ÅŸiddetli geçtiÄŸini belirttiÄŸi çatışmalarda muhalifler Ä°ran destekli rejim yanlısı Åžii militanlara ait 3 tank ve 2 zırhlı personel taşıyıcıyı yok etti. Han Tuman'ın batısındaki tarımsal araÅŸtırmalar merkezi ile HaraÅŸ mevkiinin tam kontrolünü ele geçiren muhalifler Ä°ran Devrim Muhafızları Örgütü (Ä°DM / IRGC) generali Mecid Hani ve yanındaki Ä°ranlıları esir aldı. 
Muhalif kaynakların aktardığına göre Ahrar'uÅŸ Åžam ve Nusret Cephesi liderliÄŸindeki operasyonda muhalifler Sarakib üzerinden Halep'e uzanan ikmal yoluna bakan altı noktayı ele geçirerek rejimin daha güneydeki Zirbe hattından uyguladığı baskıyı da hafifletmiÅŸ oldular. 

Halep'in güneyindeki geniÅŸ düzlükler düzenli bir ordunun zırhlı birliklerle ileri harekâtına imkân verirken ayrıca muhalif mevziler eskisine göre hava saldırılarına karşı daha korunaksız hale gelmiÅŸti. Daha önce Eys bölgesini ele geçirmelerine raÄŸmen Rus savaÅŸ uçaklarının ÅŸiddetli bombardımanı nedeniyle çekilen muhaliflerin rejimin kurmak istediÄŸi Halep – Sarakib – Hama ve Lazkiye'nin güneyine kadar uzanan büyük hattı durdurmak için Han Tuman'daki hamlesi oldukça önem taşıyor. 
M5 otoyoluna hâkim olan tarımsal araştırmalar merkezinin ele geçirilmesi ile iki aydır Zirbe bölgesinden bu yolu kesmek için çeşitli girişimlerde bulunan rejim yanlısı militanların saldırıları da görece zayıflatılmış olacak. Zirbe hattına doğu yönlü saldıran rejim unsurlarının Zirbe'de karşılanmasının yanında dün ele geçirilen noktalar Han Tuman'daki Şii unsurların Zirbe'ye destek vermesini önleyeceği için ele geçirilen alan alansal olarak küçük olmasına rağmen stratejik bir öneme sahip.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.