Sosyal Medya

Güncel

Karadağ'dan Rusya'ya büyük tepki

Karadağ yönetiminden, Rusya'nın 'Karadağ, NATO üyeliği arzusundan dolayı pişman olacak' sözlerine tepki geldi.



KaradaÄŸ DışiÅŸleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanlığı, Rusya BaÅŸbakan Yardımcısı Dmitry Rogozin'in "KaradaÄŸ, NATO üyeliÄŸi arzusundan dolayı piÅŸman olacak" ifadesine tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, KaradaÄŸ'ın NATO üyeliÄŸinin vatandaÅŸların çıkarına olduÄŸu ve hiç kimseye karşı bir eylem olmadığı belirtilirken, "İçiÅŸlerimiz konusunda üçüncü kiÅŸiler fikir beyan edemez" ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, "KaradaÄŸ kamuoyunda yapılan araÅŸtırmalar da NATO üyeliÄŸin ülke genelinde desteklendiÄŸini göstermektedir. Kamuoyunun bu konudaki düşüncelerine baÅŸvurulmadığı ve ülkenin sadece küçük bir kesiminin NATO üyeliÄŸini desteklediÄŸi yönünde yapılan açıklamaların doÄŸruluk payı yoktur. Ulusal çıkarlarımıza baÄŸlı kalarak, dış politika önceliklerimizden olan Avrupa BirliÄŸi (AB) ve NATO üyelik süreçlerimize kararlı bir ÅŸekilde devam edeceÄŸiz" denildi.

Geçen günlerde, resmi temaslardan bulunmak üzere Belgrad'a gelen Rusya Başbakan Yardımcısı Rogozin, "Sputnik Srbija"ya verdiği demeçte, Karadağ'ın NATO'ya üye olma arzusundan dolayı pişman olacağını ifade etmişti.

2 Aralık 2015'te NATO'dan üyelik daveti alan Karadağ, AB üyelik sürecinde de Balkan ülkeleri arasında en başarılı ülke konumunda.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.