Sosyal Medya

Güncel

Rus şirketleri, Türk mallarını istiyor

Birçok büyük Rus şirketi, ülkenin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarından muaf kalmak için bir bir başvuru yapıyor.



Rusya Ekonomi ve GeliÅŸim Bakan Yardımcısı Aleksey Lihaçev, Sberbank ve birkaç büyükÅŸirketin Türkiye'ye uygulanan yaptırımlardan muaf tutulanlar listesine dahil edilme talebiyle Ekonomi ve GeliÅŸim Bakanlığı'na baÅŸvurduklarını bildirdi.

2016 Gaydar Forumu'nda konuyla ilgili açıklamalar yapan Lihaçev, "Sberbank baÅŸta olmak üzere Rusya'nın yaptırımlarının etkisinden çıkmak için birçok Rus ÅŸirket baÅŸvuruyor"dedi. Lihaçev, bunun ürünler, hizmetler ve iÅŸ gücü kategorilerini kapsadığını belirtti.

Lihaçev daha önce Ä°tar Tass haber ajansına yaptığı açıklamalarda, Ekonomi ve GeliÅŸim Bakanlığı'nın yaptırımların etkilemeyeceÄŸi yeni kontratların listesini hükümete sunacağını ifade etti. Bunu Rusya Devlet BaÅŸkanı'nın kararnamesi ön görüyor.

Öte yandan Güvenlik konuları ve telafi edilemeyecek hizmetlerle ilgili konuları, bütçe yükümlülükleri ve uluslararası yükümlülüklerin yerine getirilmesiyle ilgili konularda istisnalar yapılacağı da belirtildi. Ekonomi ve Gelişim Bakanlığı, Rus bölgelerinin taleplerini de dikkate alacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.