Sosyal Medya

Güncel

IKYB yetkilisi: Birgün Iraktan ayrılırsak...

(IKBY)Parlamentosu Başkan Yardımcısı Cafer Eminki, "bağımsızlık referandumu" ve "kazılan hendekler" hakkında açıklamalarda bulundu.



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)Parlamentosu BaÅŸkan Yardımcısı Cafer Eminki, parlamentodaki çalışma ofisinde son dönemlerde gündeme getirilen "bağımsızlık referandumu" ve "kazılan hendekler" hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

BÄ°R GÃœN IRAK'TAN AYRILSAK BÄ°LE

Kürtlerin güvenlik için kazdığı hendeklerin BaÄŸdat tarafından çok abartıldığını belirten Eminki, "Terör örgütü DAEÅž'e yakın olan cephelerin korunması için hendekler kazıldı ve tamamen askeri amaçlıdır. Sınırlarımızı hendekler yerine bayraklarla da çizip belirleyebiliriz. EÄŸer bir gün Irak merkezi hükümetinden ayrılma kararı alsak bile, hendekler deÄŸil ancak daha güçlü köprüler kurmaya çalışacağız. Irak'taki her ferdin Kürdistan bölgesine gelmesi mümkün olacak. Ä°ÅŸin özeti Irak merkezi hükümeti ile iliÅŸkilerimizi asla kesmeyeceÄŸiz" ifadelerini kullandı. 

"EÄžER BÄ°R TARAF ÃœLKENÄ°N ZENGÄ°NLÄ°KLERÄ°NDEN FAYDALANAMIYORSA AYRILMAK EN Ä°YÄ° YOLDUR"


Kürtlerin ayrılmasına mantıklı bir şekilde yaklaşan Iraklı siyasetçilerin görüşüne değinen Eminki, "Eğer Bağdat ve Erbil iyi bir ortak olamıyor, bir taraf hak ettiği şekilde ülkenin zenginliklerinden faydalanamıyorsa, o zaman ayrılmayı düşünmek en iyi yoldur" dedi.

Kürtlerin BaÄŸdat'tan siyasi olarak çekilmesinin ÅŸu anda gündemde olmadığını yineleyen Eminki, "En son sürece kadar BaÄŸdat'ta bakanlar ve diplomatlarımız kalmaya devam edecektir. EÄŸer merkezi hükümet çekilmemizi ve kendilerine bir yük olduÄŸumuzu belirtirse, o zaman çekilebiliriz. Nitekim ÅŸu anda bile geniÅŸ bir ÅŸekilde Kürt kimliÄŸine karşı karşı saldırılar söz konusu. Kurumsal olarak da yine Kürt görevlilerine saygısızlık yapılıp, tehdit ediliyorlar. EÄŸer bu sorunlar devam ederse çaresiz bir ÅŸekilde oradaki Kürtleri korumamız lazım" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.