Sosyal Medya

Güncel

Ailesi Sultanahmet failini ölü biliyormuş

Sultanahmet saldırısının faili Suriyeli Nabil Fadlı'nın ailesine daha önceden öldüğü bidirilmiş ve taziye çadırı kurulmuş



Sultanahmet'teki saldırıyı düzenleyen canlı bomba Nabil Fadlı'nın Suriye'deki ailesi oğullarının iki yıl önce IŞİD saflarına geçtiğini söyleyen aile, "IŞİD'in Mumbuç sorumlusu bize gelerek, Fadlı'nın Set Tişrin bölgesinde PYD ile girdiği çatışmada öldüğünü ve cesedinin PYD bölgesinde kaldığını söyledi. Biz de taziye çadırı kurup, Kuran okuttuk. Haberi alınca utanç duyduk" dedi.

Yeni Åžafak’ın haberine göre Halep'in Cerablus Kasabası'na baÄŸlı Amarna köyünden olan Nabil Fadlı, 2012 yılından 2014 yılının baÅŸlarına kadar Suriyeli muhalif gruplarla Esad'a karşı savaÅŸtı. 2014 yılı Ocak ayından itibaren IŞİD saflarına geçen Nabil Fadlı'nın babası Abdullatif Fadlı ve Ermeni asıllı annesi Sofia Fadlı halen Halep'in Mumbuç ilçesinde yaşıyor. Aile üyeleri arasında Türkiye'de yaÅŸayan isimler de var.

GÖÇ İDARESİNDE GELEN İTİRAF

Göç Ä°daresi’nde mülakata alınan Fadlı’nın, Suriye’deki iç savaÅŸ sonrası baÅŸta IŞİD olmak üzere terör örgütlerinin saldırılarına maruz kaldıklarını, ailesinden birçok kiÅŸinin öldüğünü, bu saldırı ortamından kaçarak Türkiye’ye geldiÄŸini, Avrupa’ya mülteci olarak geçmek istediÄŸini söylediÄŸi öğrenildi. Fadlı’nın kiÅŸisel bilgileri ve verdiÄŸi beyanlar kayıtlara geçilirken, biyometrik kimlik için de fotoÄŸrafları çekilip, parmak izi alındı. Bu iÅŸlemlerinin ardından anlatıkları doÄŸrultusunda Fadlı’ya biyometrik kimlik verildi.

Fadlı ile birlikte Göç Ä°daresi’ne giden 4 kiÅŸinin de ‘geçici koruma’ için kayıt altına alındığı, güvenlik birimlerinin bu kiÅŸilerle ilgili de soruÅŸturma yaptığı öğrenildi.

Fadlı’nın asıl hedefinin Avrupa’ya geçerek eylemini burada yapmak olduÄŸu, ancak bu fırsatı bulamayınca Türkiye’deki yabancıları hedef aldığı ihtimali üzerinde duruluyor

“FADLI'YI ÖLÃœ BÄ°LÄ°YORDUK”

Nabil Fadıl'ın yakın akrabaları Sultanahmet'te çocuklarının ismi açıklandığında büyük şok yaşadıklarını söyledi. Oğullarının 26 Aralık'ta öldüğü haberini aldıklarını anlatan aile şunları söyledi: "IŞİD'in Mumbuç sorumlusunun evlerine gelerek, Nabil Fadlı'nın Set Tişrin bölgesinde PYD ile girilen çatışmada öldüğünü ve cesedinin PYD bölgesinde kaldığını söyledi. Biz de bunun Mumbuç'ta taziye çadırı kurup taziyeleri kabul ettik. Günlerce oğullumuz için Kur'an okuyup dua ettik."

“HABERÄ° DUYUNCA BÃœYÃœK ÅžOK YAÅžADIK”

Fadlı'nın daha önce Türkiye'ye hiç gitmediğini açıklayan baba Abdüllatif Fadlı, "Oğlumuz Türkiye'ye hiç gitmedi. Onu kim oraya götürdü, nasıl tüm bu bombaları temin etti ve nasıl kendisini patlatmaya ikna edildi anlamadık. Sultanahmet'teki canlı bomba eylemini Fadlı'nın gerçekleştirdiği haberini alınca büyük şok yaşadık" diye konuştu. Bombacının babası Abdüllatif Fadlı, bazı aile fertlerin IŞİD'in hakim olduğu bölgelerde yaşadığını ileri sürerek görüntü vermekten çekindi.

AKRABALARI ÅžAÅžIRDI

Bombacının köyü olan Amarna, iç savaş öncesi 4 bin nüfusa sahip ve çoğunluğu Türkmenlerden oluşan sınır köylerinden. Yeni Şafak'a konuşan Nabil Fadli'nin akrabaları, Türkiye'nin Suriye konusunda sergilediği örnek tavra karşılık böyle bir olayın yaşanmasından utanç duyduklarını ve IŞİD ya da YPG/PKK tarafından nasıl ve hangi yollarla çocuklarının böyle bir katliama razı edildiğinin araştırılarak gerçeğin bir an önce ortaya çıkarılacağına inandıklarını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.