Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriyeli muhaliflerden ortak bildiri

Suriyeli muhalif gruplardan bazıları Suriye'de sivillere yönelik saldırılar ve katliamlar devam ederken siyasi görüşmelere katılmayı reddettiklerini belirten ortak bir bildiri yayımladı



CeyÅŸul Ä°slâm, CeyÅŸul Mücahidin ve Ecnad eÅŸ Åžam gruplarının da aralarında bulunduÄŸu Suriyeli muhaliflerden bazıları, PerÅŸembe günü Cenevre’deki görüşmelere katılma konusunda çekincelerini ifade eden bir bildiri yayımladı.

"KATLİAM DEVAM EDERKEN SİYASİ GÖRÜŞME OLMAZ"

Al Jazeera'da yer alan haberde, ortak bildiride bulunan gruplar, her gün katliamlar devam ederken siyasi görüşmelere dahil olmayı reddettikleri yönünde ulusal duruÅŸlarını koruduklarını ifade ettiler. Muhalifler ayrıca, BirleÅŸmiÅŸ Milletler’in Suriye’ye dair 2254 sayılı kararının 12 ve 13. maddeleri uygulanmadıkça uzlaÅŸmaya yanaÅŸmayacaklarını söyledi.

12. madde, Suriye’ye insani yardım giriÅŸine tüm tarafların koÅŸulsuz izni ve desteÄŸini öngörüyor. EriÅŸilmesi zor, çatışma bölgelerindeki ve kuÅŸatma altındaki yerlerde zor durumda bulunan, bilhassa kadın ve çocukların yardımlardan öncelikle faydalanması için gereken her ÅŸeyin yapılması bekleniyor.

13. maddeye göre ise, sivillere ve sivillerin hizmetindeki tüm sağlık birimlerine yönelik saldırıların durdurulması isteniyor. Bu maddeye havan toplarıyla hedefsiz saldırılar ve hava saldırıları da dahil.

Bildiriye imza atan gruplar, Aralık 2015’te Suudi Arabistan’daki uzlaÅŸma görüşmelerine katılarak, birleÅŸik muhalefet delegasyonu ya da yüksek konsey olarak bilinen 32 temsilcili oluÅŸumda yer alıyor.

Öte yandan, ABD heyetine baÅŸkanlık eden ABD DışiÅŸleri’nin Yakın DoÄŸu Ä°liÅŸkileri (NEA) biriminden Anne Patterson, Salı günü Cenevre’ye gitti. Patterson, Rus heyete baÅŸkanlık eden DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov ile görüşecek.

Bu heyetler arasındaki son görüşme 11 Aralık 2015’te gerçekleÅŸt

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.