Sosyal Medya

Güncel

ABD Ulusal Ä°stihbarat ÅŸefi Clapper hacklendi

Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper'ın kişisel elektronik posta hesabının bir internet korsanı tarafından ele geçirildiği bildirildi.



Ulusal Ä°stihbarat Direktörlüğü ofisi tarafından da kabul edildiÄŸi belirtilen olayda, ABD BaÅŸkanı Barack Obama’nın siber tehlikeler de dahil olmak üzere güvenlik konusundaki baÅŸdanışmanı olan Clapper’ın kiÅŸisel e-posta dahil internetteki bazı hesaplarına genç bir hacker tarafından girildiÄŸi belirtildi.

Clapper’ın ofisi, olay hakkında detay vermekten kaçındı ancak meselenin gerekli mercilere iletildiÄŸini duyurdu. Clapper’ın kiÅŸisel e-postaları, bir telefon hattı ve internet hesabı ayarları dışında, istihbarat ÅŸefinin eÅŸine ait bir e-posta hesabına da eriÅŸildiÄŸi iddia edildi.

Bunları yapan genç intirnet korsanının, geçen yıl sonunda Merkezi Haber Alma TeÅŸkilatı (CIA) BaÅŸkanı John O. Brennan’ın hesaplarını ele geçiren “Crackas With Attitude” adlıFilistin'e özgürlük isteyen bir grubun üyesi olduÄŸu ileri sürüldü.

Kendisini Cracka olarak tanıtan genç, bir internet sitesine verdiÄŸi röportajda, Clapper’ın ev telefonuna gelen çaÄŸrıları “Özgür Filistin Hareketi” kurucusu Paul Larudee’ye yönlendirdiÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.