Sosyal Medya

Güncel

Kanlı Sultanahmet saldırısından mülteci planı çıktı!

Sultanahmet’teki saldırının ardında El Muhaberat’ın çok derin bir planı çıktı. Esad ve DAEŞ’in bu saldırıyı canlı bomba Fadlı’yı kullanarak “mülteciler terörist” algısı yaratmak için planladığı tespit edildi.



Ä°stihbarat birimleri bombacı Nabıl Fadlı’nın özellikle seçildiÄŸini belirledi. Buna göre saldırının asıl amacı Türkiye ve Avrupa’da mültecilere karşı bir kin dalgası oluÅŸturmaktı. Sicili temiz olan Fadlı, Esed’in istihbarat elemanlarının katkısıyla DAEÅž tarafından Türkiye’ye mülteci gibi gönderildi. 5 Ocak’ta Göç Ä°daresi’ne izin için baÅŸvurdu. Sonrasında oturduÄŸu Zeytinburnu’ndaki adres deÄŸiÅŸtirilerek bir otele yerleÅŸtirildi.

ASIL HESAP BAÅžKA

Burada bombalar verilerek eyleme gönderildi. Fadıl önceki gün tarihi yerleri gezen turist kafilesinin içerisinde bombayı patlattı. 9’u Alman vatandaşı 10 kiÅŸi hayatını kaybederken 15 kiÅŸi de yaralandı. Esed ve DAEÅž’in bu saldırıyı Fadıl’ı kullanarak “mülteciler terörist” algısı oluÅŸturmak için planladığı tespit edildi. Hedef çok derindi, bu patlamayla sadece turizm deÄŸil, Türkiye ve Avrupa’nın kucak açtığı mülteciler de vurulmak istendi.

İZİN AÇIKLANDI PATLAMA OLDU

Canlı bomba saldırısının, Suriyelilere çalışma izni açıklamasından 1 gün sonra yaşanması dikkat çekti.

Canlı bombanın zamanlaması da planın bir parçasıydı. Saldırı, BaÅŸbakan Yardımcısı Numan KurtulmuÅŸ’un Suriyelilere çalışma izni verilmesi ile ilgili açıklamasından 1 gün sonra gerçekleÅŸti.

TÃœRKLERÄ° OLUMSUZ ETKÄ°LEMEYECEK

KurtulmuÅŸ “Suriyelilere verilen bu izin, Türk vatandaÅŸlarının istihdamlarını kısıtlayacak bir alan deÄŸildir. Kendilerine ikamet ettikleri illerde ancak çalışma hakkına sahip olacaklar.” demiÅŸti.

DUBAÄ°’YE GÄ°TMEK Ä°STÄ°YORLARDI

Saldırıya maruz kalan Alman turist kafilesinin 3 ülkelik bir tura çıktıkları belirtildi. Grubun seyahatini ayarlayan başkent Berlin'in Kreuzberg İlçesi'nde bulunan Lebenslust seyahat acentesi müdürü Marco Scherer, düzenlediği basın toplantısında "33 kişilik grup İstanbul'da kısa bir süre kalacak ardından Abu Dabi ile Dubai'yi ziyaret edeceklerdi" ifadelerini kullandı.

TURÄ°ZMCÄ° KADIN SERBEST

Canlı bomba saldırısı ile ilgili terör polisi, NiÅŸantaşı'ndaki bir turizm firması yetkilisi kadını gözaltına aldı. Suriyeli canlı bombanın en son görüştüğü kadın, telefonunu Kapadokya dönüşü kaybettiÄŸini söyledi. Adının Leyla Åž. olduÄŸu öğrenilen kadın sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

ALMANYA ÖZEL EKİP GÖNDERDİ

Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin çoğunun Alman vatandaşı olması üzerine, Berlin soruşturmaya destek için Türkiye'ye uzman ekip gönderdi. Ekip Türk yetkililere yardımcı olacak.

PARMAK Ä°ZÄ°NDEN BULUNDU

Ä°stanbul istihbarat ve terör polisleri yaptıkları incelemede bombacının 05.09 1988 Suudi Arabistan doÄŸumlu Suriye kökenli Nabıl Fadlı olduÄŸunu belirledi. Fadlı’nın herhangi bir olaya karışmadığı ortaya çıktı. Nabıl Fadlı 5 Ocak günü Zeytinburnu’nda bir adresi göstererek Fatih’te bulunan Göç Ä°daresi’ne oturum izni için baÅŸvurmuÅŸ. Fadlı’nın kimliÄŸinin kısa sürede belirlenmesinin sebebi ise burada verdiÄŸi parmak izi.

CANLI BOMBAYA KEŞİF NOTU

El Muhaberat baÄŸlantılı kiÅŸilerle irtibata geçen Fadıl'dan mülteci olarak ilgili birimlere baÅŸvuru yapması istendi. Ardından Zeytinburnu’ndaki adresten alınarak Kadırga’da bir otele yerleÅŸtirildi. Burada bomba ve keÅŸif notları kendisine verildi.

ALMANLARI NEDEN SEÇTİ?

Sultanahmet saldırısıyla “Bakın mülteciler halkımızı öldürüyor” algısı yaratarak Türkiye’nin sahip çıktığı yaklaşık 2,5 milyon mülteciye karşı nefret ve kin içerisine girilmesi planlandı. Hain planının diÄŸer parçası ise Alman turistlerdi. Çünkü son dönemde mültecilere en çok kucak açan ülke Almanya’ydı. Almanya bu nedenle hedef seçildi.

KAFASI AĞAÇTA BULUNDU

Canlı bomba Nabıl Fadlı'nın patlamanın etkisiyle kopan kafası, bir ağacın tepesinde bulundu.

Patlamada hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle: Gerhard Günther, HöppnerSteffen Höppner, Rudolf Krollman, Hiltrud Krollman, Karin Erika Franke-Dütz, Rüdiger Karl Faber, Marianne Faber, Gernot Eike Mildner, Adolf Jurgen Glorius ve Rudiger Becker.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.