Sosyal Medya

Güncel

Emniyet binasına bombalı saldırı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, içinde polis lojmanının da bulunduğu Emniyet Müdürlüğü binasına PKK'lılar tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Diyarbakır Valiliği, iki polis yakınının hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırı sonucu, Emniyet binası yakınındaki bir ev de çöktü. Evde bulunan bir baba ve iki çocuğu hayatını kaybetti. Saldırıda 6'sı polis, 8'i polis yakını ve 20'si de vatandaş olmak üzere 39 kişi yaralandı.



Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'lılar, içinde polis lojmanının da bulunduğu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne önce bomba yüklü araç, ardından da roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda polis lojmanında bulunan iki polis yakını hayatını kaybetti. Emniyet binasının hemen yanında bulunan tek katlı bir ev de saldırı sonucu çöktü. Çöken binada, baba Lokman Açıkgöz ve çocukları Sadık Efe Açıkgöz ile Ecrin Açıkgöz hayatını kaybetti. Evin enkazından 5 kişi ise AFAD ve UMKE ekipleri tarafından yaralı olarak kurtarıldı.

 

Çöken evin enkazından 5 kişi sağ çıkarılırken baba ve iki çocuğu hayatını kaybetti.
[Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever - Al Jazeera]

 

Saldırıda toplam yaralı sayısı 39. Yaralananların 6'sı polis, 8'i polis yakını, 5'i de çöken evin enkazından kurtarılanlar. Bunun dışında Emniyet Müdürlüğü binası yakınında bulunan evlerde yaÅŸayan 20 vatandaÅŸ da yaralandı. 

Olay yerinde bulunan Al Jazeera muhabiri Abdülkadir Konuksever, hedef alınan Emniyet binasında ağır hasar oluştuğunu aktardı.

PKK'lılar ilk olarak, Emniyet binasının girişinde bomba yüklü araç infilak ettirdi. Ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Bomba yüklü aracın şiddetli patlamasında emniyet binasında yangın çıktı.

Saldırıya emniyette bulunan polislerin karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. Çatışma sürerken, ilçeye Diyarbakır'dan polis ve askerler ile ambulanslar, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

 

[Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever - Al Jazeera]
 

 

Diyarbakır'da 3 ayrı noktada terör saldırısı

 

Diyarbakır'daki terör saldırısı sonrası olay yeri

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.