Sosyal Medya

Güncel

Milletvekilleri arasında İstiklal Marşı kavgası!

Meclis’te akşam saatlerinde AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında İstiklal Marşı kavgası yaşandı.



MilliliÄŸin, gayri milliliÄŸin uzaklarda aranmaması gerektiÄŸini ifade eden AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan CHP'li vekillere , “Ben sizlere ne tavsiye ediyorum biliyor musunuz, sabah, akÅŸam, tok karna Ä°stiklal Marşı okuyun, bir kez okuyun' sözleri üzerine Meclis'te tansiyon yükseldi!

TBMM Genel Kurulu’nda yaÅŸanan millilik tartışmalarında AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan muhalefete yönelik ağır eleÅŸtirilerde bulunurken, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara da Cahit Özkan’a yönelik ağır ifadeler kullandı. Tartışma sonrasında Cahit Özkan özür dilerken, Niyazi Nefi Kara da sözlerini geri aldı.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı tarafından "Denizli tekstil sektörünün boykot sonrası sorunlarının yerinde tespiti ve çözüm yollarının bulunması" amacıyla verilen Meclis araÅŸtırma önergesinin görüşmelerinin öne alınması görüşmelerinde AK Partili milletvekilleri ile CHP’li milletvekilleri arasında tartışma yaÅŸandı. Birbirlerinin üzerine yürüyen milletvekilleri, araya giren diÄŸer milletvekilleri tarafından sakinleÅŸtirildi.
VerdiÄŸi öneri lehinde konuÅŸma yapmak üzere kürsüye çıkan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, “KonuÅŸmama, aklımı ve vicdanımı karıştıran iki soruyla baÅŸlamak istiyorum. Ãœlkemizde, adında ‘milli’ ibaresi ve gücü olan iki bakanlık var; biri Milli Savunma Bakanlığı, diÄŸeri ise Milli EÄŸitim Bakanlığı. Maalesef, Milli Savunma Bakanlığı o kadar ehil olmayan kiÅŸilerle yönetiliyor ki, ülkemin doÄŸusunda gözyaşı ve acı var. Aslında çok da ÅŸaşırmıyorum çünkü Ä°stanbul patlamasından sonra ‘ölenler Türk vatandaşı deÄŸildi’ diye kendini avutan bir BaÅŸbakan var bu ülkede” ifadelerini kullandı.

CHP’li Basmacı’nın sözlerine cevap veren AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Türkiye’de açık ve net millilik sorunu yaÅŸandığını belirterek, “Nedir bu millilik sorunu? Ne zaman ihanet varsa, ne zaman bu ülkenin milli sınırları, milli güvenliÄŸi, milli barışı tehlikeye düşmüşse derhal iÅŸ başına geçerek bu gayrı milli odaklarla bir araya gelen bir muhalefet algısıyla karşı karşıyayız. Aynı ÅŸekilde, angajman kuralları ki, herhalde bilirsiniz, ne zaman bu ülkenin milli birliÄŸi ve beraberliÄŸi, barışı, sınır güvenliÄŸiyle ilgili bir tehdit söz konusu olursa Türk Silahlı Kuvvetlerinin gereÄŸini yapmak üzere hayata geçirdiÄŸi kurallardır ve bunun gereÄŸini Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, Silahlı Kuvvetler olarak Allah'a şükür yaptık” dedi.

KonuÅŸmasını Rus jetinin Türk hava sahasını ihlal etmesine iliÅŸkin sürdüren Özkan, “Defalarca uyarılar yapılmış olmasına raÄŸmen Rus jetleri sınırımızı ihlal etmiÅŸtir ve bu sınır ihlallerinde Türkiye Cumhuriyeti devleti gerekli uyarıları yapmış, egemen bir devlet olarak. Ne yazıyor? ‘egemenlik kayıtsız, ÅŸartsız milletindir’ diyor, milletin emanetine sahip çıkmak üzere biz bu emanete sahip çıktık ve gereÄŸini yaptık, bir daha olsa bir daha yaparız, hiç endiÅŸeniz olmasın. Siz istediÄŸiniz kadar Rusya'nın yanında yer alın. Ä°hanet odaklarına veya teröre payanda olmaya devam edin, yolunuz açık olsun. Ancak bu ülkenin bekasını koruyan bir hükümet iÅŸ başındadır, endiÅŸe etmeyin. Hükümetimizi akıl almaz iftiralarla…

Milli politikalarımıza karşı duranlar, Rusya'nın yanında ve terör örgütünün beraberliÄŸinde ihanet odaklarıyla ortaklaÅŸa bir ÅŸekilde nasıl bu milli hükümete karşı beraber hareket ettiÄŸinizi milletimiz anlıyor, görüyor ve onun içindir ki, on üç yıldan beri AK Parti hükümetlerinin güçlü bir ÅŸekilde yoluna devam ettiÄŸini hep beraber görüyoruz” diye konuÅŸtu.

'SABAH AKÅžAM TOK KARNINA Ä°STÄ°KLAL MARÅžI OKUYUN'

MilliliÄŸin, gayri milliliÄŸin uzaklarda aranmaması gerektiÄŸini ifade eden Özkan, “Ben sizlere ne tavsiye ediyorum biliyor musunuz, sabah, akÅŸam, tok karna Ä°stiklal Marşı okuyun, bir kez okuyun. Bizim jet krizine olan yaklaşımımızı, bu ülkenin menfaatlerini canı pahasına müdafaa etmek için nasıl gayret ettiÄŸimizi pekâlâ anlarsınız. Ne diyor istiklal ÅŸairimiz, sizlere gelsin, konuÅŸmalarınıza, sıralarınıza, tek tek kulaklarınıza küpe olsun. Siz ‘istiklal, hürriyet, millî müdafaa’ dediÄŸimiz zaman, bunları anlamazsınız. Ne diyor? ‘arkadaÅŸ! Yurdumu alçaklara uÄŸratma sakın, Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın, doÄŸacaktır sana vadettiÄŸi günler Hakk'ın, belki yarın, belki yarından da yakın.’ Sizin için o sınır ihlalleri üç saniye, beÅŸ saniye; bizim ruhumuza, vicdanımıza, namusumuza müdahaledir. Biz buna asla müdahale edemeyiz” ifadelerini kullandı.
CHP’li milletvekilleri Cahit Özkan’ın konuÅŸmasına tepki gösterirken, Özkan’a yönelik ağır ifadeler kullandı. Bunun üzerine AK Parti Åžanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Cahit Özkan’a yönelik ağır ifadeler kullanan CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ile tartışmaya baÅŸladı. AK Partili Yılmaztekin, CHP sıralarına yürüdüğü esnada diÄŸer milletvekilleri araya girerken, yaÅŸanan tartışma Meclis BaÅŸkanvekili Akif Hamzaçebi’nin oturuma ara vermesi ile son buldu.

Aradan sonra CHP’li milletvekilleri söz almak için tek tek Meclis BaÅŸkanlık Divanı önüne giderken, BaÅŸkanvekili Hamzaçebi, oturuma yeniden ara vererek grup baÅŸkanvekillerini odasına çağırdı. Yapılan görüşme sonrasında Hamzaçebi oturumu tekrar açarken, söz alan AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, “Biraz önceki konuÅŸmamda amacım tamamen siyasi bir eleÅŸtiri yapmaktı. Öyle anlaşılmadığımı görüyorum. Yüce Meclisten özür diliyorum” ifadelerini kullanırken, Cahit Özkan’a ağır ifadeler kullanan CHP’li Niyazi Nefi Kara, “Hatibin sözleri nedeniyle tahrik olduÄŸum için hatibe söylediÄŸim uygun olmayan sözlerimi geri alıyorum, sözlerin tutanaklardan çıkartılmasını istiyorum” açıklamasında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.