Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Merkel'e taziye mektubu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sultanahmet'teki saldırıda 10 vatandaşını kaybeden Almanya Başbakanı Merkel'e taziye mektubu gönderdi. Kılıçdaroğlu mektubunda, "Türkiye’nin ana muhalefet lideri olarak, bu tür olayların tekrarlanmaması ve bu saldırının cezasız kalmaması için elimizdeki tüm imkânları seferber edeceğiz" dedi.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, Sultanahmet saldırısının ardından Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel'e yazdığı mektupta, "Türkiye’nin ana muhalefet lideri olarak, bu tür olayların tekrarlanmaması ve bu saldırının cezasız kalmaması için elimizdeki tüm imkânları seferber edeceÄŸiz" dedi. KılıçdaroÄŸlu, Merkel'e taziyelerini iletti. Mektuptaki ifadeler şöyle:

"Ä°stanbul’da çoÄŸunluÄŸu Almanlardan oluÅŸan turist grubuna yapılan saldırıyı büyük bir üzüntüyle karşıladık. 

Son aylarda meydana gelen saldırılarda olduÄŸu gibi, Türk ve Alman uluslarıyla birlikte tüm Dünya, ÅŸiddet, terör ve korku kâbusuna itilmiÅŸtir. Cumhuriyet Halk Partisi Genel BaÅŸkanı ve Türkiye’nin ana muhalefet lideri olarak, bu tür olayların tekrarlanmaması ve bu saldırının cezasız kalmaması için elimizdeki tüm imkânları seferber edeceÄŸiz.

Ancak aynı zamanda, barışsever tüm insanların bu olay karşısındaki ortak tepkisinin, birbirimizle bütünleşmek; sevgi ve saygımızın, dayanışmamızın, birlikte yaşamaktan duyduğumuz mutluluğun daha da pekişmesi yönünde olacağına eminim.

Her bireyin yaşamına saygı ve hoşgörüye inanıyoruz. Güvenli ve barışçıl bir dünyanın inşası yönündeki ortak paydamızı kararlılıkla sürdüreceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi adına size ve tüm Almanya’ya taziyelerimizi sunuyor, hayatını kaybedenlerin yakınlarına bu zor anda sabır ve baÅŸsaÄŸlığı, yaralılara acil ÅŸifalar diliyorum."

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda salı günü meydana gelen canlı bomba saldırısında, 10 kişi hayatını kaybetmişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırganın IŞİD üyesi olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.