Sosyal Medya

Güncel

Bozdağ: Çocuk katili kim?

Adalet Bakanı Bozdağ, Beyazıt Öztürk'ü özür dilediği için eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Çocuk katilleri kim?' diye sordu.



Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Beyazıt Öztürk için "Niye özür diliyosun, çocuk katillerini sevindiriyosun. Cesaretin yok mu senin" sözlerine Hükümetten ilk tepki geldi. Bozdağ "Kılıçdaroğlu'na soruyorum çocuk katili kim?" dedi.

Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları:

"Terör sadece AK Parti'nin değil, tüm partilerin, 78 milyon insanımızın sorunudur. Hükümetin zarar görmesi için fırsat kollayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Buna çözüm üretmek istiyorsak, ortak mücadele şarttır. İktidardaki partinin yanında durmak hepimizin boynunun borcudur. Böyle olursa başarılı oluruz.

Sayın Kılıçdaroğlu dün özür dileyen Beyazıt Öztürk'ü kınadı. Ben şimdi Kılıçdaroğlu'na soruyorum, çocuğun katili kim? Sur'da, Cizre'de, Silopi'de sokağa çıkma yasağını keyfine ilan edildi? Bu hendekleri, barikatları, mayınları kim koydu? Lütfen bunları ifade edin. CHP'ye oy verenlere söylüyorum, CHP'ye karşı sesinizi yükseltin, tepkinizi gösterin. CHP devletin yanında mı, terör örgütünün yanında mı? CHP'liler kimin yanında olduklarına karar vermeli. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin ana muhalefet partisi mi yoksa başka ülkelerin ana muhalefet partisi mi?

Bu hafta bazı akademisyenler de açıklamalar yaptı. Onların doğru dürüst o bölgelere ziyaret yaptıklarını da düşünmüyorum. Gitsinler, baksınlar, değerlendirsinler.

'Sanki bölgede terör örgütü yok'

Adalet Bakanı Bozdağ, Barış İçin Akademisyenler oluşumunun bildirisini eleştirerek, "Sanki bölgede terör örgütü yok, sanki hendekleri uzaylılar kazdı, barikatları uzaylılar kurdu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümeti olmayan şeyle mücadele ediyormuş gibi. Bunların görecek gözleri demek ki yok, duyacak kulakları hakikati yok ve bunları değerlendirecek bir idrak anlayışına sahip değiller" dedi.

'Roket atanlara söyleyecek hiçbir sözünüz yok mu?'

Son günlerde bazı akademisyenlerin birtakım açıklamalar yaptığını belirten Bozdağ, şunları söyledi:

"Eminim ki bu akademisyenlerin önemli bir kısmının o bölgede yaşananlardan haberi yok. Gidip gördüklerini zannetmiyorum. Doğru dürüst bir Şırnak, Cizre, Silopi ziyareti yaptıklarını, Sur'da ne olup bittiğini gözlemlediklerini düşünmüyorum. Sadece kendilerine kim ne aktarıyorsa onlar üzerinden bir değerlendirme yaptıklarını düşünüyorum. Ama gitsinler baksınlar. Olay yerlerini, terör eylemlerinin olduğu yerleri değerlendirsinler. Siz bir hastaneye roketlerle saldırıyorsunuz. Onlarca roket atıyorsunuz. O hastanede doktorlar, ebeler, hemşireler, sağlık personeli oradaki insanların sağlığı için çalışıyor. Roketler atılıyor. Roket atanlara söyleyecek hiçbir sözünüz yok mu?"

'AİHM'in verdiği karar tedbir talebinin reddi yönündedir'

AİHM'in sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili verdiği ret kararını değerlendiren Bekir Bozdağ, "AİHM'in verdiği karar tedbir talebinin reddi yönündedir. Talepte bulunanların iddia ettikleri, oradaki vatandaşların gündelik yaşamları için gerekli olan ihtiyaçlarını karşılama noktasında, hükümetin gerekli tedbirleri aldığına ve alacağına inandığını ifade ederek reddetti. Ret, bu davanın kökten reddi anlamına gelmiyor. Sadece tedbir talebinin reddidir. Davanın esasına ilişkin görüşmeler yapılacaktır" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.