Sosyal Medya

Güncel

ABD botlarına el koyan İran'dan yeni açıklama

İran Devrim Muhafızları, ABD askerlerinin gözaltına alınmasından sonra ABD’ye ait uçak gemisinin Körfez’de tam 40 dakika boyunca manevra yaparak ‘provokatif ve profesyonelliğe aykırı’ davrandığını açıkladı.



Ä°ran Devrim Muhafızları Donanması’ndan Ali Fedavi, dün 2 ABD botuna el koyulduÄŸu, 10 askerin de gözaltına alındığı olay hakkına canlı yayında açıklamalarda bulundu. ABD’ye ait USS Harry S. Truman uçak gemisinin, Ä°ran karasularına giren botlara el koyulmasının ardından Körfez’de 40 dakika boyunca manevralar yaptığını ve ‘provokatif ve profesyonelliÄŸe aykırı’ eylemlerde bulunduÄŸunu söyledi.

'AMAÇ CASUSLUKSA GEREKEN YAPILIR'

Öte yandan askerlerin kısa süre içinde serbest bırakılacağına iliÅŸkin iddiaları ‘spekülasyon’ olarak niteleyen Fedavi, askerlerin sorgulandıklarını belirtti. Fedavi, botların Ä°ran karasularına casusluk misyonuyla girdiÄŸini tespit edilmesi halinde ise Ä°ran’ın ‘gerekeni yapacağını’ vurguladı.

ZARİF KERRY'DEN ÖZÜR BEKLİYOR

Bu arada ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry’nin Ä°ranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile görüştüğünü, Zarif’in de Ä°ran’ın egemenliÄŸi ihlal edildiÄŸi için özür talep ettiÄŸini aktardı.


 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.