Sosyal Medya

Güncel

Patlamadan 5-10 saniye öncesinde bazı insanlar sorgulanmış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul, Sultanahmet'teki saldırıyla ilgili, "O alanda 5-10 saniye öncesinde bazı insanlar durdurulup sorgulanmışlar" dedi.



Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte Haseki Eğitim ve Araştırması Hastanesi'ni ziyaret ederek, Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan canlı bomba saldırısında yaralanan kişilerin durumu ile ilgili bilgi aldı.

Numan KurtulmuÅŸ, daha sonra, beraberindeki MüezzinoÄŸlu ve Ala ile birlikte açıklama yaptı. Numan KurtulmuÅŸ, ''Önce Haseki'deki bir hastayı ziyaret ettik. Perulu, Filistin asıllı genç bir hanım. Durumu gayet iyi, herhalde 1-2 gün içinde taburcu edilmesi mümkün. Bir Alman hastamız ise maalesef yoÄŸun bakımda ve durumu oldukça ciddi. Ãœmit ediyoruz ki saÄŸlıklı bir ÅŸekilde bu durumu atlatır. Son geliÅŸmelerle birlikte, 10 artı 1, yani 10 kiÅŸi sivil vatandaÅŸ, bir kiÅŸi ise terörist, canlı bomba olan terörist. Åžu anda 11 kiÅŸinin cesedinin kimliÄŸi tespit edilmeye çalışılıyor'' dedi.

''SON DERECE PROFESYONEL BİR TERÖR SALDIRISI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ''

KurtulmuÅŸ, çok ağır bir tablo olduÄŸunu ifade ederek, “Alınan bütün güvenlik önlemlerine raÄŸmen, o alandaki tedbirlere raÄŸmen de maalesef çok hain ama anlaşıldığı kadarıyla son derece profesyonel bir terör saldırısı ile karşı karşıyayız. Bu saldırı ne kadar önemli bir terör saldırısı ile Türkiye'nin muhatap olduÄŸunu gösteriyor. Bunun için bütün birimlerimiz eÅŸgüdüm halinde hareket ediyor. Çok kısa bir süre içerisinde hastaların hastaneye nakli, tedavilerinin yapılması saÄŸlandı" diye konuÅŸtu.

''İLK BULGULARA GÖRE DE BAĞLANTILARININ DAEŞ İLE İLİNTİLİ OLDUĞU ANLAŞILIYOR''

Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ümit ederim ki bundan sonra bütün uluslararası camia da, bu terörle mücadelede Türkiye'ye destek verir. Ölen canlı bombanın 1988 doğumlu Suriye uyruklu bir kişi olduğu anlaşılıyor. İlk bulgulara göre de bağlantılarının DAEŞ ile ilintili olduğu anlaşılıyor. Bunun üzerine daha fazla bilgi vermiyoruz, çünkü şu anda gerekli çalışmalar yapılıyor. İnşallah arkasındaki gerçek bütün çıplaklığıyla ortaya çıkartılır. Ben hem milletimize teröre karşı yekvücut olma çağrısını bir kere daha tekrarlıyorum, terörün gelmiş olduğu uluslararası kabiliyetlerde, bütün uluslararası camianın teröre karşı ittifak halinde yan yana durma çağrısını bir kere daha tekrar ediyorum. Ölen bütün insanların ailelerine gerçekten taziyelerimizi ifade ediyoruz. Milletçe büyük bir üzüntü içerisinde olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz."

VALÄ°LÄ°K'TE TOPLANTI

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, hastane ziyaretlerinin ardından İstanbul Valiliği'nde ilgili bütün birimlerde bundan sonrası için özellikle İstanbul'da alınacak tedbirlerin gözden geçirileceğini, böyle bir saldırı ile bir daha karşı karşıya kalmamayı ümit ettiklerini belirtti.

''2 AÄžIR YARALI VAR, BÄ°R TANESÄ° BURADA"

Numan KurtulmuÅŸ açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Yaralıların durumunun sorulması üzerine KurtulmuÅŸ, “Açıklamamız bu kadar. Yakında bütün kimlikler açıklanacak. Biz bir açıklama yaparken sorumluluk altında açıklama yapıyoruz. Herhangi bir cesedin kimliÄŸi yüzde 100 tespit edilmeden onu kamuoyuyla paylaÅŸmak kamu ciddiyetiyle baÄŸdaÅŸmaz. 2 ağır yaralı var, bir tanesi burada. 15 yaralı vardı. Bunun bir tanesi taburcu oldu. Ä°nÅŸallah buradaki Perulu genç hanım efendi de 1-2 gün içerisinde taburcu olacak. DiÄŸerlerinin durumları da iyi. Bir tanesi de hastanede vefat etti" dedi.

''SÃœREKLÄ° Ä°HBARLAR OLUYOR, BU Ä°HBARLARIN ÃœZERÄ°NE GÄ°DÄ°LÄ°YOR''

Kurtulmuş, ellerinde başka canlı bomba ihbarı olup olmadığının sorulması üzerine şunları kaydetti:

“Sürekli olarak bu tür ihbarlar oluyor ve biliyorsunuz geçtiÄŸimiz günlerde Ankara'da operasyonlar yapıldı. Bu operasyonlarda, bu istihbaratlar deÄŸerlendirildi. Gerçekten canlı bombalar bütün düzenekleriyle birlikte, hiçbir harekete geçemeden yakalandı. Sürekli ihbarlar oluyor, bu ihbarların üzerine gidiliyor."

''GÜVENLİK ZAFİYETİ SÖZ KONUSU DEĞİL''

BaÅŸbakan Yardımcısı KurtulmuÅŸ, güvenlik zafiyetinin söz konusu olup olmadığı sorusuyla ilgili ise “Hayır, bir zafiyet söz konusu deÄŸil. O meydanda da gerekli ÅŸeyler yapılmış. Hatta güven timleri, huzur timleri tarafından o alanda 5-10 saniye öncesinde bazı insanlar durdurulup sorgulanmışlar" dedi.

''SURÄ°YE'DEN TÃœRKÄ°YE'YE YENÄ° GÄ°RÄ°Åž YAPTIÄžI ANLAÅžILIYOR''

KurtulmuÅŸ, “Canlı bomba takip ediliyor muydu?" sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“Hayır, takip edilmekte olan, ismi bizde olan herhalde binlerce isim var. O anlamda çok yakından takip ediliyorlar. Bu isimlerden birisi deÄŸil. Suriye'den Türkiye'ye yeni giriÅŸ yaptığı anlaşılıyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.