Sosyal Medya

Dünya

Avrupa medyasından terör saldırılarında çifte standart

Ülkelerindeki kanlı terör eylemleri sonrasında rahatsız edici hiçbir görüntüyü ekranlarına taşımayan Batı medyası, aynı hassasiyeti Türkiye için göstermedi.



Ãœlkelerindeki kanlı terör eylemleri sonrasında rahatsız edici hiçbir görüntüyü ekranlarına taşımayan Batı medyası, aynı hassasiyeti Türkiye için göstermedi.

Paris'te 13 Kasım 2015'te 130 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırıları başta olmak üzere Avrupa'daki hiçbir terör eyleminde, kanlı fotoğraf ya da görüntü paylaşmayan Avrupa medyasının, Sultanahmet'te meydana gelen saldırının ardından yayınladığı rahatsız edici görüntüler yaşanan çifte standardı gözler önüne serdi.

Fransız medyası, patlama sonrasında ambulansın içerisindeki bir yaralının görüntülerini kısmen buzlayarak servis ederken, Ä°talyan medyası da görüntülerin bir kısmını buzlayarak etrafta yaÅŸanan panik halini seyircisine ulaÅŸtırdı.

"İNGİLİZ BASINI METRO BOMBALAMA GÖRÜNTÜLERİNİ VERMEMİŞTİ"

Ä°ngiliz basını ise birçok terör saldırısında gösterdiÄŸi hassasiyeti Sultanahmet'teki terör saldırısında da gösterdi. Ä°ngiliz yayın kuruluÅŸu BBC,saldırıyla ilgili bazı Türk haber ajanslarının görüntülerini kullanarak, polis kordonu ve ambulans görüntülerine yer verdi.

Ä°ngiliz basını 7 Temmuz 2005'teki Londra metro ve otobüs bombalamalarında da kanlı görüntüler vermemiÅŸ, muhabirler polis kordonlarının dışından saldırıların gerçekleÅŸtiÄŸi metro istasyonlarının yakınından yayın yapmıştı. 

Başta Fransız basını olmak üzere uluslararası basın 13 Kasım saldırılarından sonra kanlı ya da rahatsız edici hiçbir görüntü kullanmamış, seyirciyi paniğe sürükleyecek yayından özellikle kaçınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.