Sosyal Medya

Coğrafyamız

İhvan-ı Müslimin lideri yoğun bakıma alındı

Müslüman Kardeşler Hareketi Genel Mürşidi Muhammed Bedii'nin yoğun bakıma alındığı bildirildi.



2013 yazında Mısır Genelkurmay BaÅŸkanı Abdulfettah Sisi tarafından gerçekleÅŸtirilen darbe sonucu tutuklanan Ä°hvan-ı Müslimin (Müslüman KardeÅŸler) Hareketi Genel MürÅŸidi Muhammed Bedii'nin ağırlaÅŸan saÄŸlık sorunları nedeniyle yoÄŸun bakıma alındığı bildirildi. 

İki yılı aşkın süredir Tora Cezaevi'nde tutulan Muhammed Bedii'nin kötü cezaevi koşullarından ötürü sık sık rahatsızlandığı biliniyor.

73 yaşında olan Muhammed Bedii 1993 yılında Müslüman KardeÅŸler Konseyi'ne üye olmuÅŸ ve 2010 yılında Cemaat'in sekizinci lideri olarak Konsey baÅŸkanı seçilmiÅŸti. 

Bedii ve 50 Ä°hvan üyesinin yargılandığı “Rabia Operasyonları Birimi” davasının duruÅŸmasında Kahire Ceza Mahkemesi, Bedii ile 13 Ä°hvan yöneticisinin idamına, aynı davadan yargılanan 37 kiÅŸinin müebbet hapsine karar vermiÅŸti.

Kamuoyunda “Rabia Operasyonları Birimi” olarak bilinen davada sanıklara, “14 AÄŸustos'ta Rabiatul Adeviyye gösterilerinin dağıtılması sırasında ülkede kaos çıkarma, polis karakolları, kamu malları, devlet kurumları ve özel kuruluÅŸlar ile kiliselere saldırı planı hazırlama” gibi suçlamalar yöneltiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.