Sosyal Medya

Güncel

Sultanahmet saldırısının tanıkları anlattı

Sultanahmet Meydanı'ndaki bombalı saldırının tanıkları, patlama sonrası bölgeden büyük bir alev topu yükseldiğini, bölgede çok sayıda yaralı bulunduğunu söyledi.



Olay yerine yakın bir yerde dükkânı bulunan Önder isimli görgü tanığı BBC Türkçe'ye "Patlama oldu. Patlamadan sonra ambulans geldi. Yaralıları alıp alıp gidiyorlar. Polisler geldi.

Büyük bir patlamaydı. Alev topu gibi bir ateş çıktı yukarıya doğru, dediler" diye konuştu.

Sultanahmet'te bir otelin işletmecisi olan Çetin Fakiroğlu, turist kafilelerinin genelde daha geç saatlerde Sultanahmet'e geldiğini belirtip "Zaten kış aylarındayız. Piyasa sakin. Turist kafileleri de (Sultanahmet'e) daha geç gelir" dedi.

Gazeteci Yurttaş Tümer, patlamadan sonra güvenlik güçlerinin 'çöp kutularını hızla boşalttıklarını' aktardı.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın saldırganın 'Suriye kökenli canlı bomba' olduÄŸu açıklamasından önce BBC'ye konuÅŸan görgü tanıklarından Murat Manaz gördüklerini anlattı:

"Bir intihar saldırısıydı. Oraya gittim, gördüm ve otele geri döndüm. Kaos vardı. Herkes bir yere koşuyordu."

Manaz, polisin ikinci bir bomba ihtimaline karşı bölgeyi boşalttığını aktardı.

'3 dakikayla kurtuldum'

CNNTürk'e konuşan görgü tanıklarından bir turizmci "Panik olduk, kardeşimle birlikte meydana doğru koştuk. Bir sürü çalışanımız var, eşimiz dostumuz var. Yerde yatan insanları gördük. Parçalanmış insanları gördük" dedi.

Bir diğer turizmci de 'ülke dışından çok sayıda telefon geldiğini ve tur iptalleri olduğunu' söyledi.

Patlamanın İstanbul'un diğer semtlerinden de duyulduğu bildirildi.

Cihan Haber Ajansı'nın haberinin aktardığına göre, patlamanın olduğu yerden yaklaşık 3 dakika önce geçen Leyla Akşam da yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Patlama anında buradaydım. Bir anda arkamı döndüm bir şeyler patladı. Havada bir şeyler uçuştu. Herhalde biri havaya uçtu bilmiyorum. 3 dakika arayla kurtuldum 3 dakika."

"Arkamı döndüm gürültü ama nasıl bir gürültü. Dumandı her yer… Hiçbir ÅŸey görünmüyordu sadece baÄŸrışmalar vardı. DikilitaÅŸ'ın orada oldu, oradan geldi ses. Arkamı döndüm toz dumandı oralar."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.