Sosyal Medya

Güncel

Başbakan Davutoğlu: Canlı bomba DAEŞ mensubu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet Meydanı saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Davutoğlu saldırının failinin DAEŞ militanı olduğunu açıkladı



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Sultanahmet Meydanı'nda gelen canlı bomba saldırısının failinin DAEÅž militanı olduÄŸunu açıkladı. BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, saldırıda ölenlerin yabancı uyruklu olduÄŸunu söyledi. 

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, Alevi Kültür DerneÄŸi Temsilcilerini ağırladı. DavutoÄŸlu'nun konuÅŸmasından satırbaÅŸları şöyle:

"Nereden gelirse gelsin, hangi gerekçeyi kullanırsa kullansın teröre destek olanlar insanlık suçu iÅŸlemiÅŸ olur. Patlamada hayatını kaybedenlerin tamamı yabancı uyruklu. Saldırıda ölen ve yaralanan yabancı vatandaÅŸlar Türkiye'yi tanımak, görmek için gelmiÅŸlerdi. Hayatını kaybedenler aziz misafirlerimizdi. Onlara baÅŸsaÄŸlığı dileklerimi ve taziyelerimi iletiyorum. Biraz önce Almanya BaÅŸbakanı Merkel'e de taziye dileklerimi ilettim. Bu saldırı tüm Türkiye'yi, bütün insanlığı hedef aldı. Saldırı yapanın Suriyeli bir DEAÅž mensubu olduÄŸunu biliyoruz. Bu failinin bütün iliÅŸkileri ortaya çıkarılacak ve hak ettikleri cezayı görecekler. 

Küresel dayanışma içinde olmalıyız. Paris'teki saldırıda nasıl omuz omuza durduysak Ankara ve İstanbul saldırıları için de durmalıyız. Uluslararası terörizme karşı birlikte mücadele edelim. Türkiye bu adımların destekçisi olacaktır.

Bugün karşı karşıya kaldığımız terörün en önemli kaynaklarından birisi Suriye'de ortaya çıkan güvenlik boşluğudur. Bundan en çok Türkiye etkilenmektedir. Sınırlarımızdan DEAŞ'ın temizlenene kadar Türkiye ulusal olarak hem de koalisyon güçleri olarak mücadelesine devam edecektir. Suriye'de kalıcı çözüm için her adımı atacağız.

Hiçbir etkinik, dini ayrım gözetmeksizin, insanlığın yaşama hakkını korumak için dayanışma çağrısında bulunuyorum. Türkiye'de barışı sağlamak isteyen tüm kesimlere çağrıda bulunuyorum. İster DEAŞ olsun, ister diğer terör örgütleri olsun 78 milyon vatandaş olarak omuz omuza durmamız gerektiğini söylüyorum.

Almanya ile dostluğumuz bakidir. Güçlü bir şekilde devam edecektir. Almanya kamuoyuna da seslenerek ifade ediyorum ki, kaybedilen dostlarımızın acısı yüreğimizdedir. Bu 78 milyonun acısıdır. Bundan sonra onların ailelerinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi muamele göreceklerini ifade etmek isterim.

Zor bir süreçten geçiyoruz ama sahip olduğumuz en büyük kaynak teröre karşı omuz omuza durmaktır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.