Sosyal Medya

Güncel

İtalya'dan Sultanahmet açıklaması!

Başbakan Matteo Renzi, Repubblica gazetesinin TV kanalına verdiği röportajda İstanbul Sultanahmet’teki terör saldırısına da değindi.



Renzi, “Yargılamadan önce bunu daha iyi anlamamız gerek. Elbette terörizme karşı zorlu bir savaÅŸ ortaya koymalı, topraklarımızdaki deÄŸerler ve kimlik meselesi ile yüzleÅŸmeliyiz. Ä°stanbul’daki saldırı güçlü bir yaradır, ancak birçok saldırı, Avrupa’nın kalbinde doÄŸuyor ve büyüyor” diye konuÅŸtu.  

Terör tehdidinin üstesinden gelmek içinÄ°talya’nın, güvenlik bakımından diÄŸer ülkelere göre daha iyi iÅŸleyen bir çalışma yöntemi kurduÄŸunu anlatan Renzi, ancak bu acil durumla baÅŸa çıkmak için sadece güvenlik tedbirlerinin yeterli olmadığını, kültürel açıdan da mücadelenin gerekli olduÄŸunu söyledi.  

İTALYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: TÜRK HÜKÜMETİ SALDIRIYA İLİŞKİN DETAYLARI HENÜZ BİLMEDİĞİNİ BELİRTTİ

Öte yandan Ä°talya DışiÅŸleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, saldırının ardından Bakan Paolo Gentiloni’nin Türk meslektaşı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu’yla bir telefon görüşmesi gerçekleÅŸtirdiÄŸi belirtildi.

Söz konusu görüşmede Ä°talya’nın, saldırının kurbanları, aileleri ve Türk hükümetine yakınlık ve dayanışma mesajını ilettiÄŸi, Türkiye ve Ä°talya’nın, ÅŸimdiye kadar hiç olmadığı kadar terörizme karşı çalıştığının vurgulandığı aktarıldı.

Yapılan açıklamada Türk hükümetinin, saldırının özelliÄŸi ve sonrasında yaÅŸananlara iliÅŸkin henüz detaylı bilgisinin olmadığını Ä°talyan bakana aktardığı bilgisi de yer aldı. 

VATANDAŞLARINA SESLENDİ: TÜRK YETKİLİLERİN YÖNLENDİRMELERİNE UYUN

Ä°talya DışiÅŸleri Bakanlığı, Ä°stanbul’da bulunan vatandaÅŸlarını, saldırı bölgesine gitmemeleri ve yerel güvenlik birimlerinin talimatlarını dinleme konusunda da uyarıda bulundu.

Dışişleri Bakanlığı kriz masası ayrıca, söz konusu saldırıda yaralananlar arasında İtalyanların bulunup bulunmadığının araştırıldığını açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.