Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli'ye muhaliflerden mahkeme resti

Bahçeli'nin olağanüstü kongreye gidilmeyeceği yönündeki açıklaması üzerine muhalif başkan adayları mahkemeye gitmeye karar verdi



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kongre toplama girişimlerine karşı "İmzayı, kim ne kadar toplarsa toplasın. Müracaatları halinde kabulü mümkün olmayacaktır" sözleri, parti içi muhalefeti geriletmedi. Üç genel başkan adayı topladıkları imzaları genel merkeze iletmeyi, olağanüstü kurultay toplanmazsa yargıya gitmeyi planlıyor.

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre genel baÅŸkanlığın en önemli adayları Meral AkÅŸener, Sinan OÄŸan ve Koray Aydın’ın yaptığı durum deÄŸerlendirmesi sonucunda herhangi bir geri atılmayıp, ilerleyen süreçte mahkeme yolunu denemeye karar verildi. Muhalifler, “Biz yolumuza devam edeceÄŸiz. Kongreyi toplamasa da biz imzayı vereceÄŸiz, 15 gün sonra da mahkemeye gideceÄŸiz. Bundan sonrasını hukuk belirler. Hukuka saygısı olduÄŸunu söyleyen bir genel baÅŸkan adayı, imzaların gereÄŸini yapıp olaÄŸanüstü kongreyi toplaması gerekirdi” serzeniÅŸinde bulundu.

KONGRE TAKVÄ°MÄ° TEPKÄ°SÄ°

Bahçeli’nin kongre takvimini açıklaması da muhalefetin tepkisine neden oldu. Takvimin belirlenmesini, “kongreyi yaptırmamak üzerine atılmış bir adım” sayan muhalefetten, “Ä°lçe kongrelerini öne çekerek, mahkemede savunmasını güçlendirmek istiyor. ‘Zaten ekimde kongre süreci baÅŸlıyor’ diyecekler. Kongrenin 9 Ekim’e çekilmesi, topladığımız imzaların geçersiz sayılması ya da olaÄŸanüstü kongre taleplerinin düşmesi anlamına gelmez. Böyle bir hukuki süreç yok. Artık yargıda hesaplaşırız” görüşleri yükseldi.

Bahçeli’nin sözlerinin ardından adaylar, tepkilerini sosyal medyada ve katıldıkları programlarda da dile getirdi. Koray Aydın, “olaÄŸanüstü kurultay talebinin yasal, haklı, meÅŸru bir demokratik talep” olduÄŸunu belirterek, “Büyük kurultay delegesi arkadaÅŸlarımızdan aldığımız imzaları belirlediÄŸimiz takvime göre önümüzdeki hafta sonunda tek klasörde birleÅŸtirip, usulüne uygun olarak Genel Merkez’e sunacağız” dedi. Sinan OÄŸan ise kurultay salonu yerine mahkemeyi iÅŸaret etmenin, ülkücü liderlik sorumluluÄŸuyla baÄŸdaÅŸmadığını savundu. OÄŸan, “Hiçbir kiÅŸi ya da kurum ülkücü iradeyi hiçe sayamaz. ÃœlküdaÅŸlarımız müsterih olsunlar; ülkücü iradenin tecelli edeceÄŸi o an mutlaka gelecektir” dedi. Meral AkÅŸener de “Ãœlkücüler, hukuk ve demokrasinin keyfilikten, sevginin benlikten güçlü olduÄŸunu, önce kendi evleri sonra da tüm Türkiye’de ispatlayacaklar” ifadesini kullandı.

TÃœZÃœKTE ZAMAN SINIRSIZ

Bahçeli’nin “olaÄŸanüstü kurultayı toplamama” yönünde aldığı kararın arkasında, parti tüzüğüne olan güven yatıyor. Tüzüğe göre olaÄŸanüstü kurultay için imza toplanması yönünde bir süre sınırı bulunmazken, genel merkezin de deÄŸerlendirme yapmak için bir zaman aralığı yer almıyor. Genel Merkez, önceki gün 18 Mart 2018’de yapılacak olaÄŸan kurultay sürecinin baÅŸlama tarihini, 9 Ekim ilçe kongreleri olarak açıkladı.

İlçe kongrelerinin başlamasıyla mevzuat gereği olağanüstü kongre çağrısı otomatikman düşecek. İlçe ve il kongrelerinde delege yapısını değiştirmeyi hesaplayan MHP Genel Merkezi, muhalif imzacı delegeleri ayıklayacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.