Sosyal Medya

Güncel

Valilik: Sultanahmet'te 10 kişi hayatını kaybetti!

Sultanahmet Meydanı'nda patlama meydana geldi. Olay yerinde ölü ve yaralılar olduğu bildiriliyor. Polis patlamayla ilgili canlı bomba ihtimali üzerinde duruyor. İstanbul Valiliği patlamada 10 kişinin hayatını kaybettiğini 15 kişinin de yaralndığını açıkladı.



Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20 sıralarında bir patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, Sultanahmet Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Meydan çevresine şerit çeken Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri, patlamanın olduğu bölgeye vatandaşların ve basın mensuplarının girmesini engelliyor.

Valilik: 10 kişi hayatını kaybetti


İstanbul Valiliği patlamada 10 kişinin hayatını kaybettiğini 15 kişinin de yaralndığını açıkladı
Sultanahmet Meydanı'na gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu yaralılar, ambulanslarla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Olay Yeri İnceleme Şube ve Bomba İmha Şube müdürlüklerine bağlı uzmanpolisler, patlamanın nedenini tespit etmek için çalışmaya başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis helikopteri de Sultanahmet bölgesinde havadan denetim yapmaya başladı.


Bu arada, Beyazıt-Eminönü arasındaki tramvay seferleri durduruldu. Sultanahmet Meydanı çevresi araç trafiğine kapatıldı.

CNN Türk muhabirleri olay yerinde

Olay yerine ulaÅŸan CNN Türk muhabiri Cansu Karadan patlamayla ilgili ÅŸu bilgileri anlattı: "Patlama yaklaşık 20 dakika önce DikilitaÅŸ'ın altına oldu. Görgü tanıkları patlamanın çok ÅŸiddetli olduÄŸunu söylediler. Patlama komÅŸu ilçelerden de duyulmuÅŸ. Polis bizi bulunduÄŸumuz noktadan uzaklaÅŸtırıyor. Turistlerin patlamanın ardından büyük bir ÅŸok yaÅŸadığı görülüyor. Bölgeye çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevkedildi."

Canlı bomba ihtimali

Olay yerinden izlenimlerini aktaran CNN Türk muhabiri Hakan Tunç ise "Çok sayıda yaralı var ve bunların çoÄŸu turist. Polis meydanın tamamında baÅŸka bir bombanın olma ihtimaline karşı araÅŸtırma yapıyor. Çok sayıda ambulans olay yerine girip çıkıyor" dedi.

Başka bir görgü tanığı ise uzakdoğul insanların bulunduğu yaralıları ve parçalanmış bir ceset gördüğünü anlattı.

Olay yeri güvenlik altına alındı.

Polis patlamayla ilgili canlı bomba ihtimali üzerinde duruyor.  

Ankara alarma geçti

Sultanahmet'te yaşanan patlamanın ardından Ankara'da da hareketli dakikalar yaşanıyor. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Ahmet Davutoğl'unun bulunduğu Başbakanlık Konutu'na geldi Efkan Ala'nın olayla ilgili son bilgileri Davutoğlu'yla paylaştığı öğrenildi. Görüşmeyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

 

Patlama alanına giden polis aracı devrildi

Patlamanın duyulmasınodan sonra olay yerine ulaşmak isteyen bir polis aracı kaza yaptı. Yan dönerek devrilen araçtaki polisler hafif yaralanırken vatandaşların yardımı ile devrilen araç kaldırıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.