Sosyal Medya

Güncel

Sultanahmet'te patlama! 10 ölü, 15 yaralı

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 10 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.



Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen, ölü ve yaralıların olduğu patlamanın Dikilitaş civarında Alman Çeşmesinin olduğu bölümde bir turist kafilesinin arasına karışan canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği öne sürüldü. Canlı bombanın hedefinde ise Alman turistler olduğu ilk gelen bilgiler arasında.

Sultanahmet'te meydana gelen patlamada yaralananlar olduÄŸu öğrenildi. Alınan ilk bilgilere göre, Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle bir patlama oldu. Patlama sonucu yaralananlar olduÄŸu kaydedildi. 

9 ALMAN TURÄ°ST HAYATINI KAYBETTÄ°

Patlamanın turist kafilesine yönelik bir saldırı olduÄŸu ve canlı bombanın patlatıldığı öğrenildi. Kafilenin Alman turistlerden oluÅŸtuÄŸu ve çok sayıda turistin öldüğü söyleniyor. 9 Alman turistin hayatını kaybettiÄŸi ilk gelen bilgiler arasında...

232

RESMİ AÇIKLAMA YOK

Ancak henüz patlamanın nasıl ve kim tarafından gerçekleştirildiğine dair resmi bir açıklama yapılmadı.

CESET PARÇALARI MÜZE KAPISINDA

Ä°slam Eserleri Müzesi’nin tam karşısında yaÅŸanan patlamada ceset parçaları müze kapısına ve bahçesine kadar dağıldı. Müze yetkilileri müzeyi ziyarete kapattıklarını, içerdeki ziyaretçileri de arka kapıdan tahliye ettiklerini duyurdu. Patlamanın büyük bir gürültü ile geldiÄŸini ve arkasından müze bahçesini kesif bir duman ve koku sardığını söyleyen görgü tanıkları da patlamanın canlı bombadan kaynaklı olduÄŸunu belirttiler.

ÇEVRE SEMTLERDEN DE DUYULDU

Sultanahmet'e çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden bir polis aracı kaza yaptı. Yaşanan patlama sesinin Beşiktaş ve Beyoğlu ilçelerinden duyulduğu belirtiliyor.

BÖLGE POLİS ÇEMBERİNE ALINDI

Patlamanın ardından çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi. Polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırılmaya başlandı.

SORUÅžTURMA BAÅžLATILDI

Patlamanın nedeni araştırılıyor.

sahmet

 

POLİS ARACI TERS DÖNDÜ

Bu arada Sultanahmet tramvay durağı civarında bir polis aracının yan döndüğü görüldü. Polis aracı çevredeki polisler ve vatandaşların yardımıyla düzeltildi. Polis aracının olay yerine giderken kaza geçirdiği ortaya çıktı.

2 YARALI HASTANEYE GETÄ°RÄ°LDÄ°

Sultanahmet'teki patlamada yaralanan 2 kiÅŸi Haseki Hastanesi'ne getirildi.

DÜNYA BASINI PATLAMAYI 'SON DAKİKA' GEÇTİ

Uluslararası ajanslar, Sultanahmet'te yaşanan patlamayı 'son dakika' olarak duyurdu.

İngiliz Reuters haber ajansı, DHA'ya dayandırdığı haberinde, "Turistik Sultanahmet Meydanı'nda patlama yaşandı" ifadesiyle geçti.

Fransız AFP ajansı ise olayı "Türkiye'nin en büyük şehrinin tarihi merkezinde neden kaynaklandığı bilinmeyen bir patlama meydana geldi" ifadesiyle duyurdu.

İÇİŞLERİ BAKANI, BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA BİLGİ VERDİ

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Sultanahmet'te yaşanan patlamayla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bilgi verdi.

İKİNCİ BOMBA ŞÜPHESİYLE ÇÖP KUTULARI BOŞALTILIYOR

Öte yandan patlamanın ardından polis, önlem olarak güvenlik ÅŸeridini çok geniÅŸ tuttu. Patlamanın olduÄŸu Sultanahmet bölgesinden geçen tramvay seferleri durduruldu. Çok sayıda ambulans olay yerine gelirken, polis “ikinci bomba” şüphesiyle, bölgedeki tüm çöp kutularını boÅŸaltıyor, bölgeyi arıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.