Sosyal Medya

Güncel

Hükümetin operasyon sonrası planı hazır

Hükümet Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yürütülen operasyonların tamamlanmasının ardından yapılacakları da belirledi.



AK Parti’nin hafta sonu Afyonkarahisar’da gerçekleÅŸtirdiÄŸi çalışma kampında ‘Terörle Mücadele ve Güvenlik’ oturumunda konuÅŸan İçiÅŸleri Bakanı Efkan Âlâ, hendekler kapatıldıktan, sonra terörle mücadelenin bitmeyeceÄŸini, terör örgütünün bölge halkıyla irtibatını kesmek için etkin bir mücadeleyi hayata geçireceklerini kaydetti.

SOSYAL POLİTİKALAR BÖLGEDE HIZLANACAK

Buna göre hükümet, güvenlik politikalarıyla eÅŸzamanlı olarak bir kısmı uygulamaya giren sosyal politikalara hız verecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli EÄŸitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, üniversiteler, sivil toplum kuruluÅŸları ile yapılacak projeler uygulamaya girecek. Bölgedeki çocuk ve gençler için spor tesisleri, gençlik ve kültür merkezleri daha iÅŸlevsel olarak kullanılacak. Ãœniversiteler, kültürel hayata katkı saÄŸlayan etkinlikler düzenleyecek. Özellikle genç kuÅŸak üzerinde terör örgütünün etki alanı oluÅŸturmamasına dikkat edilecek. Psikolog, sosyolog ve akademisyenlerle sokak ziyaretleri yapılacak. Öğretmen ve doktorların bölge halkıyla daha yakın iliÅŸki kurması saÄŸlanacak. Çocuklara kitap, oyuncak, bilgisayar, bilgisayar oyunu dağıtımı gibi birçok proje hayata geçirilecek. Maddi durumu iyi olmayan ailelere ücretsiz internet eriÅŸimi saÄŸlanacak.

"BU YOL YOL DEÄžIL"

İçiÅŸleri Bakanı Âlâ, “Ä°dareciler Günü” nedeniyle düzenlenen programda, teröristlere “Bu yol, yol deÄŸildir. Yol yakınken bu yoldan dönün” çaÄŸrısı yaptı. Terörle mücadelenin terör bitene kadar devam edeceÄŸini belirten Âlâ, “Ä°nsanları sokaÄŸa çağırıp, ÅŸiddete çağırıp sonra da ‘Bakın neler oluyor’ diyerek fotoÄŸraf göstermenin akılla izahı yoktur. Onu sokaÄŸa çağırırsan, eline silah verirsen devlet güçleri seyre

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.