Sosyal Medya

Güncel

CHP'li vekiller TRT'yi bastı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve beraberindeki milletvekilleri, geçtiğimiz hafta TRT Türk'te yayınlanan bir programda M. Kemal'e ve İsmet İnönü'ye yönelik iftara atıldığı ve Cumhuriyet rejimine saldırıldığı iddiasıyla TRT Genel Müdürü Şenol Göka ile görüşmek istedi.



CHP Grup BaÅŸkanvekili Levent Gök ve beraberindeki milletvekilleri, geçtiÄŸimiz hafta TRT Türk'te yayınlanan bir programda M. Kemal'e ve Ä°smet Ä°nönü'ye yönelik iftara atıldığı ve Cumhuriyet rejimine saldırıldığı iddiasıyla TRT Genel Müdürü Åženol Göka ile görüşmek istedi.

Gök, söz konusu programda M. Kemal'e ve Cumhuriyet'e ağır ithamlarla saldırıldığını öne sürdü. CHP'li Gök ve TRT Genel Müdürü Göka, Göka'nın makam odasında tartıştı. TRT Genel Müdürü Göka, programda M. Kemal'in adınının geçmediÄŸini ve tarihi bir dönemin yorumlandığını söyledi. Bunun üzerine TRT Genel Müdürü'nün programı savunduÄŸunu söyleyen CHP'li Gök; "Devletin vergisiyle oluÅŸturulan TRT'de, Cumhuriyet dönemine bu ağır saldırıyı kabul etmiyoruz. Seni de kabul etmiyoruz, senin burada genel müdürlüğünü kabul etmiyoruz. Programı savunuyorsun. Sen artık o koltukta oturamazsın" ÅŸeklinde skandal ifadeler kullandı.

Programın ifade özgürlüğü olduÄŸunu söyleyen TRT Genel Müdürü Göka;"Ä°nÅŸallah programın ifade özgürlüğünün farkına varırsınız. Belgelerle bir dönemin eleÅŸtirisidir. Yanlış anlamayın. EleÅŸtiri ile hakareti birbirine karıştırmayın. M. Kemal'e bir kelime hakaret yok" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.