Sosyal Medya

YaÅŸam

Demiryollarının 'gizli kahramanları'

TCDD'nin buzla mücadele ekipleri, Aralık'tan Nisan'a kadar Erzurum-Kars arasındaki 217 kilometrelik demiryolunu güvenli ulaşıma açık tutuyor.



TCDD Erzurum Bölge Müdürlüğü ve Sarıkamış İstasyonu Şefliği'ne bağlı kar ve buzla mücadele ekibi, Erzurum-Kars arasındaki 217 kilometrelik demiryolu hattında yolcu ve yük trenlerinin, zamanında ve güvenli bir şekilde ulaşımını sağlıyor.

Çetin kış şartlarının hüküm sürdüğü bölgede görev yapan demiryolu işçileri, kar kalınlığı yer yer 2 metreyi bulan güzergâhta kar küreme makineleri ile demiryollarını sürekli açık tutmak için çalışıyor. Sıcaklığın eksi 20 dereceye kadar düştüğü tünellerde çalışan işçiler, buz kütlelerini kırdıktan sonra vagonlara yükleyip hat dışına çıkarıyor.

Sarıkamış-Horasan hattı kısım şefi vekili Yunus Emre Akkıran, kışın işleri kolaylaştırmak için yazın tipi önleme setleri, yol genişletme ve tünel bakımları yaptıklarını anlatıyor. Akkıran, ''Şu an Aşıt Tüneli'nde buz kırma çalışması yapıyoruz. Geçen her yolcu trenimizdeki yolcularımızın daha rahat ve güvenli seyahat etmeleri için işçi arkadaşlarımızla çalışmalarımızı yürütüyoruz'' dedi.

Aralık'tan Nisan'a kadar

"Demiryollarında trenlerin ulaşımını saÄŸlamak sorumluluk isteyen bir iÅŸtir" diyen Akkıran, "Demiryollarının gizli kahramanları bu işçilerimiz, Erzurum'dan Kars’a kadar 217 kilometrelik mesafede sürekli çalışma yapıyor. Aralık ayından baÅŸlayarak Nisan sonuna kadar gece gündüz demeden kar ve buzla mücadeleyi sürdüreceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

İşçilerden Hayati Aktaş ise "Memleketimiz kış memleketi olduğu için demiryollarının güvenli olması lazım. Bu nedenle kış mevsimi bitene kadar demiryolu hattındaki kar ve buz temizleme işini yaparak hattı açık tutmaya çalışıyoruz'' dedi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.