Sosyal Medya

Güncel

140 yıllık hayal gerçeğe dönüştü

İkinci Abdülhamid döneminde yapımı planlanan, Karadeniz’i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz’e bağlayacak Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi’nin birinci etabının ulaşıma açıldığı bildirildi



Ä°kinci Abdülhamid döneminde yapımı planlanan, Karadeniz’i İç Anadolu, DoÄŸu Anadolu ve Akdeniz’e baÄŸlayacak Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi’nin birinci etabının ulaşıma açıldığı bildirildi. Ordu Valisi Ä°rfan BalkanlıoÄŸlu, yaptığı açıklamada, eski adıyla Dereyolu, ÅŸimdiki adıyla Karadeniz-Akdeniz Yolu’nunyaklaşık 140 yıllık bir hayal olduÄŸunu hatırlattı.

II. ABDÃœLHAMÄ°D'Ä°N RÃœYASIYDI

Projenin ilk kez Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu döneminde Sultan Abdülhamidtarafından 1870 yılında Fransız mühendislere çizdirilmesiyle baÅŸladığını dile getiren BalkanlıoÄŸlu, “O dönem yolun geçiÅŸ güzergahı, yapılan projelerle hazırlanmış. Bu yol, geçmiÅŸin rüyası, aynı zamanda II. Abdülhamid’in rüyasıydı” dedi.

BÄ°RÄ°NCÄ° ETAPTA SONA GELÄ°NDÄ°

Vali BalkanlıoÄŸlu, Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi’nin, Ordu’yu en kısa yoldan Sivas, Kayseri, Osmaniye ve Adana gibi iller baÅŸta olmak üzere Akdeniz’e baÄŸlayan bir hat olduÄŸuna iÅŸaret ederek, “Projenin Ordu ayağındaki birinci etabı tamamlandı ve ulaşıma açıldı. Kalan ikinci ve üçüncü etapları önümüzdeki yıllarda tamamlanarak ulaşıma açılacak” diye konuÅŸtu.

2 BÄ°N 267 METRE TÃœNEL

Projenin Ordu ayağının toplam 88 kilometreden oluÅŸtuÄŸuna dikkati çeken BalkanlıoÄŸlu, “Åžimdi bu güzergahın birinci etabı, yani 15 kilometrelik bölümü ulaşıma açıldı. Açılan 15 kilometrelik etapta 2 bin 267 metre tünel ve 333 metre uzunluÄŸunda 500 metre yüksekliÄŸinde viyadük bulunuyor” ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.