Sosyal Medya

Dünya

Gauck: Saldırılar toplumu Müslümanlara karşı kışkırtıyor

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, teröristlerin toplumları Müslümanlara karşı kışkırtmayı amaçladığını, uluslararası toplumun buna engel olması gerektiğini söyledi



Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, uluslararası toplumun yeni yıldaki görevinin teröristlerin amaçlarına ulaşmasını engellemek olduğunu söyledi.

Gauck, baÅŸkent Berlin’de görev yapan yabancı misyon ÅŸeflerine cumhurbaÅŸkanlığı konutu Schloss Bellevue’da yeni yıl resepsiyonu düzenledi. Burada yaptığı konuÅŸmada, Fransa’nın baÅŸkenti Paris’te kasım ayında düzenlenen terör saldırılarına deÄŸinen Gauck, teröristlerin aslında oradaki insanların hayat tarzına saldırdığını kaydetti.

Gauck, “Uluslararası toplumun yeni yıldaki görevi, teröristlerin insanlık dışı eylemlerle serptiÄŸi tohumların yeÅŸermesine izin vermemektir. Bu faillerin gayesi, özgürlükçü toplumları kendi içinde bölmek, Müslümanlara karşı kışkırtmak ve korkuyu yaymaktır” dedi.

“TERÖRÄ°N DÄ°NÄ° YOKTUR”

Bundan sonra kamu güvenliÄŸine daha fazla dikkat edeceklerini ancak özgürlükten de vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Gauck, IŞİD’ten dolayı özellikle Müslümanların acı çektiÄŸini ve IŞİD’in Müslüman ülkeler tarafından da reddedildiÄŸini hatırlattı. Gauck, “Terörün dini yoktur” ifadesini kullandı.

Ayrıca Viyana’da baÅŸlayan Suriye Konferansı’na iÅŸaret eden Gauck, burada birçok ülkenin müzakere masasında oturduÄŸunu ve Suriye halkının amaçlarına uygun bir barışçıl çözümün saÄŸlanması gerektiÄŸini sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.