Sosyal Medya

Dünya

Trump'ın salondan attırdığı Müslüman kadın konuştu

Trump'ın toplantısından atılan Müslüman kadın, Müslümanları tanıtmak ve barışçıl insanlar olduğunu göstermek istediğini ancak kendisiyle beraber 10 kişinin dışarı atıldığını söyledi



ABD’nin Cumhuriyetçi baÅŸkan aday adayı Donald Trump’ın geçtiÄŸimiz cuma günü seçim kampanyası için Güney Carolina Eyaleti’nde düzenlediÄŸi etkinlik sırasında ‘sessiz protesto’ yaptığı için dışarı atılan başörtülü Müslüman Rose Hamid, hayatlarında Müslüman görmemiÅŸ insanlara Müslümanları tanıtmak ve barışçıl insanlar olduÄŸunu göstermek olduÄŸunu söyledi.

Haberturk’e konuÅŸan Rose Hamid, Carolina’daki Müslüman Kadınlar Grubu’nun baÅŸkanı. Filistin kökenli Hamid, New York’ta doÄŸup büyümüş bir Amerikan vatandaşı. EÄŸitimini sanat üzerine yapan ve halen özel bir uçak firmasında çalışan Hamid, “Trump seçim kampanyasını nefret söylemi üzerinden yürütüyor. Olumsuz ÅŸekilde dikkat çekebilecek ne varsa onu yapıyor. Ä°nsanların en hassas deÄŸerlerini aÅŸağılıyor” ifadelerini kullandı. 56 yaşındaki Hamid, “Gücü elinde bulunduran insanların nasıl diÄŸer insanları etkileyip canavara dönüştürdüğünü, nefret söylemi içine soktuÄŸunu o gün gördüm. Allah bizi birbirimize nefretle bakalım diye yaratmadı” dedi.

‘FARKLI OLANLARI ATTILAR’

OÄŸluna yaptırdığı “Selam, barış için geldim” yazılı tişörtü giyen Hamid, Trump’ın salona geldiÄŸi ana kadar olumlu tepkiler aldığını belirterek bundan sonrasını şöyle anlattı:

“Ä°lk amacım hayatlarında Müslüman görmemiÅŸ insanlara Müslümanları tanıtmak ve barışçıl insanlar olduÄŸunu göstermekti. Ä°kincisi de herhangi bir nefret söyleminde bulunması halinde Trump’ı sessizce ayaÄŸa kalkıp protesto etmekti.

Aynı amaçla gelen Yahudilerin olduÄŸunu da gördüm. YahudiliÄŸin sembolü sarı renkteki iÅŸaretleri yakalarına takmışlardı. Bana da verdiler. ‘Ben Müslümanım’ yazıp yakama taktım. ‘Bütün dinlerle barış içinde yaşıyoruz’ mesajını vermek istedim. Trump’ın ‘Suriyeli mültecilerin IŞİD ile baÄŸlantılı olduÄŸunu’ söylemesiyle ayaÄŸa kalktım. Farklılıklara ve etnik kökene sahip yaklaşık 10 kiÅŸi olarak bizi salondan attılar.”

Hamid, “Trump insanların diÄŸer insanlara nefretini önce tetikliyor, sonra kullanarak siyasi söylemini oluÅŸturuyor. Bunu kendisini popüler yapmak için yapıyor. Amerikalılar her zaman adaleti özgürlüğü savunurlar. Bu biz Amerikanların alışık olduÄŸu davranışlar deÄŸil” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.