Sosyal Medya

Güncel

HDP-Doğan grubu tartışması

Doğan grubu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Hükümet’in Doğan grubuna baskı yaptığı ve işten çıkarmalar dâhil bazı şartlar öne sürdüğü yönündeki iddialarını yalanlayan bir açıklama yaptı. Açıklamada “PKK ve paralel yapılarla mücadeleyi destekliyoruz” da denildi.



Halkların Demokratik Partisi (HDP) EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, partisinin Ä°stanbul il kongresinde konuÅŸmuÅŸ, Hükümet’in DoÄŸan grubuna baskı yaptığını ve Bodrum yat limanı ihalesinin iptal edilmesinin ardından 4 ÅŸart öne sürdüğünü iddia etmiÅŸti. Ä°ddiaların reddedildiÄŸi açıklamada “Grubumuz, gerek PKK ve diÄŸer terörist odaklar ve paralel yapılarla mücadelenin Anayasal bir görev ve sorumluluk olduÄŸuna inanır ve destekler.” denildi.

Demirtaş : Hükümet medyayı satın alıyor

DemirtaÅŸ, DoÄŸan Grubu’nun daha önce kazandığı fakat Milli Emlak Müdürlüğü'nün iptal ettiÄŸi Bodrum yat limanı Ä°ÅŸletmesi ihalesi ile ilgili olarak CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’dan DoÄŸan grubuna 4 ÅŸart sunulduÄŸunu iddia etti ve ÅŸunları söyledi:

"Birincisi; ‘Yayın grubunun başındaki CEO’yu deÄŸiÅŸtirip, bizim istediÄŸimiz kiÅŸiyi atayın’ diyorlar. Ä°kincisi; ‘26 kiÅŸilik liste vereceÄŸiz. Onları iÅŸten çıkarıp, bizim istediÄŸimizi iÅŸe alacaksınız.’ Üçüncüsü; ‘Bütün yayınlarınızda AKP lehine ve HDP aleyhinde propaganda yapacaksınız.’ Dördüncüsü ise ‘Ahmet Hakan’ı iÅŸten çıkarmayacaksınız, gece gündüz AKP propagandası yaptıracaksınız. Saray 4 ÅŸartı DoÄŸan Medya’ya sunuyor. Bodrum grubunu iÅŸleten DoÄŸan grubudur. Hükümet medya iliÅŸkileri böyle iÅŸliyor. Hükümet medyayı bu ÅŸekilde satın alıyor.”

Doğan Grubu: Spekülatif iddialar

DoÄŸan grubundan DemirtaÅŸ’ın iddialarına yazılı olarak yanıt verildi.

“HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ’ın, Partisinin Ä°stanbul Ä°l Kongresinde DoÄŸan Grubu ile ilgili beyanları spekülatif nitelikte olup, gerçekleri yansıtmamaktadır. Kamuoyunun doÄŸru bilgilendirilmesi adına aÅŸağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu görülmüştür:

1. Özelleştirme ihalesi sonucunda 49 yıllığına Grubumuzun işletmesine tahsis edilen Bodrum marinası sözleşmesinin iptali yolunda tarafımıza yapılmış olan tebligata, tamamen hukuki gerekçelerle yapmış olduğumuz itiraz kabul görmüş ve idari karar durdurulmuştur. Sorunun hakkaniyet ve hukuk içinde kalıcı çözümü için görüşmeler sürdürülmektedir.

2. DoÄŸan Yayın Grubunun kurumsal yapısında CEO’luk görevi bulunmamaktadır. Bu konuda kamuoyuna yaptığımız açıklamadan da görüleceÄŸi üzere, uzun yıllar medya grubumuzda Ä°cra Kurulu BaÅŸkanı olarak görev yapmış olan Sayın Mehmet Ali YalçındaÄŸ, bu kez, tam yetki ile DoÄŸan Grubuna baÄŸlı medya organlarının koordinasyon ve yayın politikalarının yönetiminden sorumlu kılınmıştır.

3. İşten atılacak veya alınacak gazeteciler ile iddialar hayal mahsulüdür."

“Grubumuz PKK ile mücadeleyi destekler”

Açıklamada, Doğan grubunun PKK ve Gülen Cemaati ile mücadeyi desteklediği vurgusu da yapıldı:

“Yaklaşık 40 yıldır medya sektöründe olan DoÄŸan Grubu, bağımsız yayıncılık ilkelerine baÄŸlıdır ve bu tutumunu hukukun tamamen askıya alındığı askeri rejimler dâhil her dönemde kanıtlamıştır. Bu ilkeli tutumumuz her koÅŸul altında kararlılıkla sürdürülmektedir. GazeteciliÄŸin zamanla yarışan doÄŸasından kaynaklanan bazı yanlış veya hatalı haberleri düzeltmekten hiç çekinmeyen Grubumuzun hiçbir siyasi parti, oluÅŸum veya ideolojiye angajmanı bulunmamaktadır. Buna raÄŸmen, son zamanlarda türeyen ve gazetecilik adına haysiyet cellatlığı yapmayı meslek edinmiÅŸ kiÅŸilerin Grubumuz medyasını karalamak için ürettikleri senaryolar tamamen farklı bir algı yaratmaya yönelik aldatmacadan ibarettir. DoÄŸan Grubu, Anayasamızın öngördüğü demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına ve baÅŸta ifade olmak üzere özgürlüklere baÄŸlılık içinde, hangi amaçla olursa olsun her türlü ÅŸiddet ve terörü reddeder ve karşısındadır. GeçmiÅŸte ülke birliÄŸimiz adına çözüm sürecini desteklemiÅŸ olan Grubumuz, bugün ülkemizin birliÄŸini ve bütünlüğünü, vatandaÅŸlarımızın can ve mal güvenliÄŸini ve özgürlüğünü tehdit eden PKK terörünün karşısındadır. Grubumuz ayrıca, devletimizin Anayasa ve yasalarla kurulu düzeni dışında, kendi özel amaçları için yapılanmış paralel oluÅŸumu da açıklıkla reddeder ve bu gibi yapılarla hukuk içinde mücadele edilmesi gereÄŸine inanır. Grubumuz, gerek PKK ve diÄŸer terörist odaklar ve paralel yapılarla mücadelenin Anayasal bir görev ve sorumluluk olduÄŸuna inanır ve destekler.”

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.