Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak'ta saldırılar: 52 ölü

Bağdat'ın Şii mahallelerinden Cedide'de bir alışveriş merkezine düzenlenen saldırıda 19 kişi öldü. Nehrevan'da 7 , Mikdadiye semtindeki bombalı saldırılarda ise 26 kişi hayatını kaybetti. IŞİD, AVM saldırısını üstlendi.



Irak'ın baÅŸkenti BaÄŸdat'ta yüksek güvenlikli YeÅŸil Bölge'nin 1 km uzağındaki Cedide semtinde bir alışveriÅŸ merkezine bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırganlar bombalı aracı patlattıktan sonra yakınlardaki Cehver adlı alışveriÅŸmerkezine girip en az 50 kiÅŸiyi de rehin aldı.  Saldırıda 19 kiÅŸi hayatını kaybederken, 40'dan fazla kiÅŸi de yaralandı. AP'nin haberine göre ölenler arasında en az 3 polis var. Polis yetkilileri AVM'de kontrolün saÄŸlandığını ve tüm rehinelerin kurtarıldığını açıkladı. IŞİD, kendisine yakın sosyal medya hesapları üzerinden alışveriÅŸ merkezine yapılan saldırıyı üstlendi. Burada 3 saldırgan öldürüldü.

BaÄŸdat'ın doÄŸusundaki Nehrevan'da bombalı araçla düzenlenen saldırıda 7 kiÅŸi öldü, 5 kiÅŸi yaralandı. 

Aynı saatlerde BaÄŸdat'a 80 km uzaklıktaki Diyala vilayetinde Mikdadiye'de de iki intihar saldırısı düzenlendi. Saldırılarda 26 kiÅŸi hayatını kaybetti, 35 kiÅŸi de yaralandı.  Saldırı sonrası Åžii militanlar Mikdadiye'de 3 Sünni camisine saldırdı.

Kaynak: Al Jazeera, AP, Reuters, AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.