Sosyal Medya

Güncel

Genelkurmay: 465 PKK'lı öldürüldü

Genelkurmay bir süredir devam eden operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada toplam 465 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.



Ä°HA'nın haberine göre, Genelkurmay BaÅŸkanlığı, Cizre, Sur ve Silopi'de devam eden operasyonlarda 465 PKK mensubunun etkisiz hale getirildiÄŸini açıkladı.

CÄ°ZRE

Genelkurmay BaÅŸkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda; 11 PKK'lı hale getirildiÄŸi belirtilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısının 261 olduÄŸu kaydedildi. Operasyonda, iki adet KaleÅŸnikof piyade tüfeÄŸi ile silahlara ait dört adet ÅŸarjör ve 111 adet fiÅŸek, dört adet el bombası, iki adet av tüfeÄŸi ve silahlara ait yedi adet fiÅŸek, bir adet el telsizi ve bataryası,el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 50 kg amonyum nitrat ele geçirildiÄŸi, bir adet el yapımı patlayıcı imha edildiÄŸi ve bir adet barikatın kaldırıldığı bildirildi.

SUR

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; üç PKK'lı etkisiz hale getirildiği kaydedilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısının 78 olduğu belirtildi. Operasyonda, dört adet barikat kaldırıldığı vurgulanarak bir adet el yapımı patlayıcının imha edildiği ifade edildi.

SÄ°LOPÄ°

Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda ise üç PKK'lının etkisiz hale getirildiÄŸi ifade edilerek operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen PKK'lı  sayısının 126 olduÄŸu kaydedildi. Operasyonda, 36 adet KaleÅŸnikof piyade tüfeÄŸi ile silahlara ait 100 adet ÅŸarjör ve çok miktarda fiÅŸek, altı adet roketatar ile silahlara ait 16 adet mühimmat ve 31 adet sevk fiÅŸeÄŸi, 45 adet el bombası, bir adet av tüfeÄŸi, iki kg patlayıcı madde, iki adet gece görüş dürbünü, bir adet el dürbünü, yedi adet el telsizi, dört adet gaz maskesi, bir adet mayın dedektörü, el yapımı patlayıcı maksadıyla hazırlanmış 15 adet tüp ele geçirildiÄŸi, sekiz adet el yapımı patlayıcının imha edildiÄŸi bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.