Sosyal Medya

Güncel

''Teröre karşı koşulsuz iş birliği''

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman, İslamabad'da Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile görüştü.



Pakistan BaÅŸbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Åžerif, görüşmede, ülkesinin Suudi Arabistan'a tarihi, dini ve kültürel baÄŸlarla baÄŸlı olduÄŸunu söyledi.

Açıklamada, Şerif ve Selman'ın iki ülke ilişkilerini güçlendirme ve işbirliğini arttırma konusunda mutabık oldukları belirtildi.

Selman'ın Pakistan'ın terörle mücadelesini takdirle karşıladığına yer verilen açıklamada, iki ülkenin terörle mücadele konusunda da işbirliğini görüştükleri ifade edildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir hükümet yetkilisi ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İkili, Pakistan'ın Suudi Arabistan önderliğinde geçen ay teröre karşı kurulan koalisyondaki rolü üzerinde durdu. Suudi Arabistan'a askerlerimizi gönderme konusunda henüz bir karar alınmadı. Bununla birlikte, Başbakan Şerif, Suudi Savunma Bakanı'na teröre karşı her türlü işbirliği sözü verdi" dedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr'in bu hafta içerisinde Pakistan'a yaptığı ziyaretin ardından bu ülkeyi ziyaret eden ikinci üst düzey yetkili olan Selman, temaslarının ardından ülkeden ayrıldı.

İslamabad yönetimi, Suudi Arabistan önderliğinde geçen yıl aralık ayında teröre karşı kurulan koalisyonu memnuniyetle karşıladığını, bununla birlikte, koalisyona katılımının ne boyutta olacağının, detayların ortaya çıkmasıyla netleşeceğini duyurmuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.