Sosyal Medya

Güncel

Müslüman bir kimse terörist olamaz!

Zaten teröristin de gerçek bir müslüman olması mümkün değildir. İslam hoşgörü dinidir; insanı en kıymetli varlık olarak kabul eder; ma’sum insanlara karşı yapılan tecavüz ve saldırıları büyük günahlar arasında sayar.



Ayet-i Kerime'de Rabbimiz şöyle buyuruyor :

"Kim bir başka canı öldürmek veya yeryüzünde anarşi çıkarmak gibi bir suçu bulunmadan haksız yere bir cana kıyarsa, bütün insanlığı öldürmüş gibi olur. Kim bir canının kurtuluşuna vesile olursa, bütün insanlığı ihya etmiş gibi olur. Bizim peygamberlerimiz, onlara çok açık deliller getirdiler. Ancak bütün bunlardan sonra insanlardan çoğu yine yeryüzünde aşırıya gitmiş ve zulm etmişlerdir."(Maide, 5/32).

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) de :

"Bir mü’min, ma’sum bir insanı gayr-i meÅŸru bir yolla öldürmediÄŸi müddetçe din dairesi içinde kendini koruyabilir."

"Bütün insanlar bir sürü gibidir; bu sürünün her bir ferdi diğerlerinin bekçisi ve çobanı gibi olmalı ve bütün sürünün sorumluluğunu üstlenmelidir."

"Birlikte yaşayın, ittifak edin; ihtilafa düşmeyin; kolaylaştırın; biribirinize engel ve zorluk çıkarmayın."

"KomÅŸusu aç iken tok yatan hakiki mü’min deÄŸildir."

"Allah’a iman eden Müslüman bir kiÅŸi, baÅŸkasının canına ve malına zarar vermeyen kiÅŸidir."

Ä°slam selm ve müsâlemet yani barış demektir. Bu da göstermektedir ki, beden ve aklın gerçek barışı, ancak Allah’a itaat ve teslimiyetle mümkün olur. Bir Müslüman da ancak toplum içinde uyum ve barış içinde yaÅŸarsa mükemmel bir Müslüman olur. Allah’a itaat ve kulluk içindeki bir hayat, kalb huzurunu doÄŸurur ve toplum hayatında gerçek barışı temin eder (Ra'd, 13/28-29).

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.