Sosyal Medya

Coğrafyamız

Arap Parlamentosu İran'a karşı ortak tavır istedi

Arap Parlamentosu tarafından yapılan açıklamada Arap ülkelerinin İran'a karşı ortak tavır alması gerektiği ifade edildi



Dünya Bülte'ninin haberine göre; Arap Parlamentosu, Arap ülkelerine, Ä°ran'a karşı ortak tavır alma çaÄŸrısı yaptı.

Arap Parlamentosu Mısır'ın baÅŸkenti Kahire'deki Arap BirliÄŸi merkez binasında Ahmed el-Cervan baÅŸkanlığında düzenlediÄŸi toplantıda, Ä°ran ile Suudi Arabistan arasında gerginleÅŸen iliÅŸkileri ele aldı.

Toplantı sonrasında parlamento tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ä°ran'ın Suudi Arabistan'a karşı takındığı tavrı ve Tahran ile MeÅŸhed'deki büyükelçilik ve konsolosluk binalarına düzenlenen saldırıları kınıyoruz. Bu saldırılar uluslararası sözleÅŸmeler ve örfe aykırıdır" ifadesi kullanıldı.

Ä°ran'ın Suudi Arabistan'ın egemenliÄŸini ihlal ettiÄŸi, Arap ülkelerinin içiÅŸlerine karıştığı ve ulusal güvenliklerini tehlikeye attığına iddia edilen açıklamada, Arap BirliÄŸi Konseyi, Ä°ran'ın bölgede nüfuzunu artırmasına karşılık net bir tavır takınmaya çaÄŸrıldı.

Suudi Arabistan yönetimi, aralarında Suudi Arabistan vatandaşı Åžii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduÄŸu 47 kiÅŸinin idam cezasının infaz edildiÄŸini duyurmuÅŸ, Ä°ran'ın idamlara tepki göstermesinin ardından Suudi Arabistan'ın Tahran BüyükelçiliÄŸi ve MeÅŸhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateÅŸe verilmiÅŸti. Riyad yönetimi de büyükelçilik ve konsolosluk binalarına yönelik saldırıların ardından Ä°ran ile diplomatik iliÅŸkilerini kestiÄŸini açıklamıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.